2014-06-22
今晚阿SIR請食飯~!!勁開心~佢提議黎呢間舖頭打邊爐,我呢D邊爐精緊係全力支持LA!!由於時間尚早~所以舖頭冇咩人~人少少我最中意~正~服務員好多都有返咁上下年資~同老闆特別傾得埋~所以老闆特別中意來呢到~一坐落服務員熱情地過黎同我地擺好個陣~仲極力推介唔同的海鮮同牛肉~老闆想乜都收~!!雖然老闆已經諗好食乜野~我都習慣性睇睇餐牌,睇下仲有乜野可點的特色菜~發覺好奇妙~點解''鷄血''都算係素菜?! 可能係我見識太少~但基於唔好意思,所以冇再考究呢到以牛同海鮮為主~相信打邊爐的地方都差無几~分別在於質素唔係放題任食~出品一定要好LA!今次我地點左個豬骨煲~上枱時真係不能相信~豬骨管大大件~有成4,5件~仲有其他配菜如粟米蕃茄付竹好多野~差D連放筷子烚野的位置都冇~最後我地決定先夾開一件豬骨先有可以開動烚野食~!呢到不論係牛柳粒同手切牛,安格斯牛都相當有水準~唔同的牛款我地點左3,4次~各有特色!手切牛係原條鮮牛肉薄切,而唔係牛肉條雪凍再切的貨色安格斯牛好軟好鮮好重牛味~脆鯇 - 烚一下就食得~爽到不得了~鱔片 - 大件厚肉又唔腥~正~魚頭又大又新鮮~一D都唔腥,而且好多肉~!正~雜菜
由於時間尚早~所以舖頭冇咩人~人少少我最中意~正~
一坐落服務員熱情地過黎同我地擺好個陣~
仲極力推介唔同的海鮮同牛肉~老闆想乜都收~!!
呢到以牛同海鮮為主~相信打邊爐的地方都差無几~分別在於質素
唔係放題任食~出品一定要好LA!
今次我地點左個豬骨煲~上枱時真係不能相信~
手切牛係原條鮮牛肉薄切,而唔係牛肉條雪凍再切的貨色
安格斯牛好軟好鮮好重牛味~
脆鯇 - 烚一下就食得~爽到不得了~
鱔片 - 大件厚肉又唔腥~正~
魚頭又大又新鮮~一D都唔腥,而且好多肉~!正~
雜菜拼盤~菜類好新鮮,洗得好乾淨又有黃葉~唔會雪左好耐的出品~
唔知係咪地點唔就腳的關係,所以坐左一晚都唔爆場~清靜的地方可以比我地慢傾慢講
總括黎講..~坐得又舒服!唔錯的KILL TIME 傾下心事的好地方~!值得再去~!
Other Info. :
店舖的洗手間設備當唔錯~~女有兩格,算係乾淨又唔算好寛落!
要經過廚房重地,所以地上有D水積,米之連人小心地滑!!