2021-03-13 43 views
呢間餐廳挑選嘅食材好優質,係一間用真心經營嘅餐廳。醬料擺放企理,乾淨衛生,食得安心!仲有3款自家製嘅免費小食!滋補椰子雞鍋,湯底係新鮮椰子水,一開鍋即聞到好清香椰子味。店員超級友善,好耐心同我們講解放雞後水滾後4分鐘即可食用,仲有個timer協助,好細心呀。佢地係用新鮮雞,真係好正!一食落就知係走地雞,連食咗皮都唔覺得肥。滾完雞之後,個湯底勁鮮美,忍唔住飲完一碗又一碗。連加湯都係加椰子水!野生竹笙好肥美,聽講係老闆娘親自去挑選嘅靚貨,勁大條厚身,絕不欺場!手打墨魚滑同平時外面吃的好大分別,呢間一食就知真材實料!四色手工丸拼盤都係自家手打。 真係好好食。我平時打邊爐唔好食丸,但呢間餐廳嘅自家手打丸令我中意咗食丸深感選用新鮮食材同用心製作,果然係特別出色。桂花蚌好新鮮,碌一碌,好爽脆呀!!食材靚,果然零舍好食!手切牛肉(大)都勁靚,雙飛、軟稔,肥瘦紋理分布勁靚,食落唔肥,亦一啲都唔韌,勁勁勁好食!!好想再encore ! 食完仲有擺得好靚嘅生果盤!係餐廳like 社交平台, 仲有得送嘢飲,係佢地自己煮嘅杞子圓肉菊花蜜或者寧神洛神花茶,煲得好好飲!真係食得出每一樣都係很用心挑選嘅優質食材!好
呢間餐廳挑選嘅食材好優質,係一間用真心經營嘅餐廳。

手打墨魚滑同平時外面吃的好大分別,呢間一食就知真材實料!
深感選用新鮮食材同用心製作,果然係特別出色。

桂花蚌好新鮮,碌一碌,好爽脆呀!!食材靚,果然零舍好食!

食完仲有擺得好靚嘅生果盤!

真係食得出每一樣都係很用心挑選嘅優質食材!好期待下次試埋其他湯底,聽朋友講都係好真材實料!
四色手工丸拼盤
桂花蚌