2012-07-10 168 views
我和男朋友都很鐘意食拉麵, 除左最經常食的一風堂, 火頭山, 最愛拉麵店宜家又多了一選擇!! 我男朋友試左海鳴り, 我也試飲左湯和食左帶子, 湯底很鮮甜, 帶子很大隻和新鮮, 因為一風堂和火頭山是没有海鮮拉麵, 所以這款對我來說是很驚喜, 下次去一定要食成碗! 而我男朋友的評價是: "海鳴り..........湯底........鮮味, 麵.........夠彈牙........好味到唔知點形容.........總之記得飲哂D湯啦!!!! 一定會再去食!" 誇張得佢呀, 不過講真真係好味我試左熱燗 (因為我鐘意食辣野, 哈), 很濃郁豬骨湯底, 有一舊辣+蒜香係面, 自已整散佢, 很特別, 佢冇一風堂有層肥肉浮係面咁肥膩, 對我來講very good!! 麵也夠彈牙, 雖然叉燒唔係入口即溶, 但佢胜在夠新鮮和薄切得來有口感~ 哈~ 好味!!!仲有試左炸蠔和餃子, 但挂住食唔記得影囉, 但肯定兩樣都是好味的, 炸蠔很鬆脆薄粉, 蠔也很新鮮~裝修雅致, 座位舒適店鋪門面裝修很日本feel

這款是海鳴り
這款是熱燗

室內佈置很雅致,座位也很舒服
裝修雅致, 座位舒適
店鋪很日式感覺
店鋪門面裝修很日本feel

2012-07-08
$80 (Lunch)
店鋪很日式感覺
室內佈置很雅致,座位也很舒服