2019-12-04 64 views
📍薈亞廚房好想食泰國菜同越南菜,特登搵呢間餐廳,可以食到兩個國家嘅菜式。比我想像中好,平靚正!蒸粉包一定要叫黎食呀!🔻沙嗲雞肉串拼泰式酸辣鳳爪: 泰式酸辣鳳爪係必點醒胃清新既前菜,仲係無骨tim ,另外香噴噴既雞肉串加入沙嗲汁食落好惹味!(推薦)🔻馬拉盞炒高麗菜:外表唔好睇,但好鮮甜又惹味,唔太辣🔻秘制去骨海南雞:雞肉外表睇落都一啲都吾肥膩,食落肉質嫩滑 雞油香 加上蘸汁 再食一啖雞油飯 好滿足呀!🔻越式蒸粉包:晶凝通透既粉包內豐富嘅材料 ,食落十分爽口 ,有不同既素菜又健康又美味(推薦)🔻榴槤班戟飯後甜品 入面真係有榴槤肉架 🔻龍眼冰好多龍眼,真材實料人均消費:$80-100地址:將軍澳貿業路8號新都城中心2期1樓1086-90A號舖港鐵寶琳站 A1 出口
📍薈亞廚房

🔻沙嗲雞肉串拼泰式酸辣鳳爪:

🔻馬拉盞炒高麗菜:
外表唔好睇,但好鮮甜又惹味,唔太辣

🔻秘制去骨海南雞:

🔻越式蒸粉包: