2021-06-17
點樣食推介✨💛良心手工意粉💛💛大坑黃店💛Dough Kitchen地址:大坑布朗街21B號地下🍖Stewed Cloudy Bay Diamond Clams with White Wine $148 (8.5/10) 🌟好味道🌟每次黎dough kitchen都要食依碟鑽石蜆!我第一次黎食嗰時仲食到蟹仔,勁得意🤣今次黎食發現蜆嘅品種唔同左,問左店員先知原來轉左馬拉蜆😭,但佢menu又冇改到名🙈,今次d蜆重左泥味🙈🙈,不過都係好食嘅🙈🙈講返個味道,白酒味頗濃,聞上去已經好香!佢仲落左大量蒜片同香草,d蜆索曬d汁食真係勁鮮味🤤 好推薦大家嗌黎試下🍖Parma Ham & Portobello Risotto with Truffle Cream Sauce $178 (7/10)成碟risotto調味微微偏酸,個面都淋左少少olive oil搞到碟野偏油🙈,同埋面頭d parma ham同d黑松露味唔係好夾🙈,淨係食d飯會好d🙈,overall其實都唔差嘅🍖Sea Urchin Pasta $208 (8/10)依碟海膽手工意粉簡直就係dough kitchen必叫菜式🤣,面頭d海膽單食
💛良心手工意粉💛
💛大坑黃店💛
Dough Kitchen
地址:大坑布朗街21B號地下
🍖Sea Urchin Pasta $208 (8/10)
依碟海膽手工意粉簡直就係dough kitchen必叫菜式🤣,面頭d海膽單食已經好正,再夾埋d意粉食仲正!佢個意粉本身已經係用海膽醬整,所以食落會變海膽^2🤣🤣,麵質偏粗身又掛汁,咬落有口感,可惜食食下就會覺得好膩👻,最好就同人share黎食
🍖Yuzu Soda $48 (7.5/10)
冇咩特別,但柚子梳打特別解渴,但我未飲曬店員就收走左😭,好似好趕收工咁
回頭指數: 🍧🍧🍧🍧(滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)
好坐指數: 🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️️(滿分:🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️)
雖然我麻麻地佢地嘅main course,但我都係會為左碟蜆而回頭返黎食!希望佢快d轉返做鑽石蜆喇🤤,同埋大家如果懶得bk可以大概2點幾黎食🤣,咁就一定可以walk in食到dough kitchen👻