2018-08-16
唔食臭臭果同我冇話題,我呢個朋友就唔話得,陪我出黎食榴槤王。老闆好友善,好好傾,見佢地都好多榴槤造出黎既食品,係非常有創意既小店。呢度既食品全部老闆自己諗自已製,食厭大型連鎖店千篇一律既榴槤甜品既,一定要黎食,食過真係番唔到轉頭。呢個D24白雪餅係熱食,個外皮外脆內軟,好似放大左既雞蛋仔入面裝住滿滿既榴槤肉,真材實料。榴槤Cheese Cake真係存在架,上層既cream好挺身好creamy,中間就係榴槤肉,再加底層既餅底,一下由頂食到底,形容唔到。呢個貓山王榴槤蛋卷又係啖啖榴槤肉,軟綿綿既蛋卷包住厚厚榴槤肉,咬落去好似食緊creamcake甘,食到停唔到口。就黎中秋,梗係唔少得榴槤冰皮月餅,皮薄饀靚,一放底枱面已經好香榴槤味,係口腔入面既榴槤味停留好耐。諗緊買一盒送比媽咪,一盒有6 個。 食到口乾叫左呢個紅毛榴槤特飲,好清甜,仲有好多爽口果肉,質地有小小似山竹,但就比起山竹大塊D。老闆話下星期有新品榴槤梳乎厘,唉,都係食埋下餐先減肥……
cake甘,食到停唔到口。
諗緊買一盒送比媽咪,一盒有6 個。
老闆話下星期有新品榴槤梳乎厘,唉,都係食埋下餐先減肥……