2020-07-29
想食三文治呢種三文治好耐啦!淨係見到相已經肚餓,襯禁堂食令未生效,拿拿臨趕黎食左先 呢間小店鋪位唔大,主打三文治同單品咖啡,三文治款式同咖啡豆都有好多品種,淨係豆都已經有兩板menu,真係有排先試得哂! 🥪鹹牛肉蛋三文治真係每一份三文治都好豐富好大份,一份有四件,望到烘到金黃色的多士,金黃色的炒蛋,加上鹹牛油同黑椒粒,未擺落口已經覺得幸福!賣相一流的三文治,食落肚更加不得了!味道豐富,飽足感十足!如果好似平時咁飲奶啡,應該就會飽到食唔哂 🥪BLT三文治BLT就係bacon, lettuce + tomato,食材新鮮,蕃茄加上生菜,食落感覺好fresh,配黑椒粒調味令到成個味道更加特出!☕咖啡(坦桑尼亞)平時真係少飲齋啡,因為特別豆通常都比較貴 唔捨得試手沖,虹吸更加係完全未試過,所以對於豆的風味唔太認識。今次真係第一次飲哂成杯啡!成個menu甘多種豆揀邊種好呢,我就揀左帶點果味的坦桑尼亞,一於試試佢。味道真係好fruity,一d苦的感覺都冇,好易入口,尾段帶橘子的風味,如果唔係平時手沖甘貴,都真係想試多幾種haha
🥪鹹牛肉蛋三文治
🥪BLT三文治
☕咖啡(坦桑尼亞)