2018-11-25
呢間餐廳嘅set dinner真係好出色!平常已經成日去開,食物高質份量夠大價錢合理~今晚同爸媽每人叫左一個餐由頭盤開始講起啦爸爸叫左Fried Mozzarella Cheese酥炸嘅Cheese搭配住Tartar Sauce一咬開就係好香濃嘅芝士味每一啖都有拉絲嘅感覺成口Cheese嘅感覺的真係好幸福但係好邪惡啊!至於媽媽叫左個Smoked Salmon Caesar Salad個Salad Dressing係佢地自己Home Made嘅配埋Smoked Salmon同啲lettuce質素比出面嘅餐廳高~另外分開叫左一個Muesli嘅頭盤份量都好多隻一見到三個人分都有啲驚會食唔曬 💔點知食落口真係每一隻都好鮮甜完全唔會有唔乾淨或者苦澀味最後好快就清曬~我自己就叫左Grilled Portobello Mushroom份量好大,擺盤好靚裡面有Cheese同埋Sala Dressing做Stuffing洋蔥蕃茄同埋芝士再加個菇真係好夾口感更加係無得彈啊!🐶其實食頭盤個陣都已經飽左一大半不過見到個Main嘅時候又即可覺得好開胃我爸爸叫左一個RIBEYE因為佢唔鍾意太生嘅所以叫左全熟本身以
平常已經成日去開,食物高質份量夠大價錢合理~
今晚同爸媽每人叫左一個餐
由頭盤開始講起啦
爸爸叫左Fried Mozzarella Cheese
酥炸嘅Cheese搭配住Tartar Sauce
一咬開就係好香濃嘅芝士味
每一啖都有拉絲嘅感覺
成口Cheese嘅感覺的真係好幸福但係好邪惡啊!
配埋Smoked Salmon同啲lettuce
質素比出面嘅餐廳高~
另外分開叫左一個Muesli嘅頭盤
份量都好多隻
一見到三個人分都有啲驚會食唔曬 💔
點知食落口真係每一隻都好鮮甜
完全唔會有唔乾淨或者苦澀味
最後好快就清曬~
份量好大,擺盤好靚
佢嘅調味唔鹹唔淡
點埋Ketchup真係岩岩好😄
佢地個Dessert係類似Banana Cake咁
搭配埋香甜嘅雲呢拿雪糕
真係好MATCH啊!
諗住埋單個陣
爸爸見到Banner話做緊新嘅promotion
Scan一個QR Code就送一杯Shot
當係Finishing都幾完滿!