2023-02-12
匠心開左一段時間都未嚟過食,今次好有興致嚟飲個夜茶🤩點心關注組間中都見到有人介紹呢間,主推自家手工點心同餡料,仲有唔少傳統點心,回憶嘅味道返晒嚟~✨古法千層糕 - 熱門推介之一,勁大尊,係細個喺茶樓會見到嘅款式,裡面夾左椰絲同蛋黃碎,甜甜地幾好味😋✨臘味糯米包 - 比想像中大粒,裡面都幾足料,幾多臘腸粒,令個味好香😜✨椰子燉烏雞湯 - 一上枱已經聞到勁香勁鮮甜,乳白色嘅湯好入味,入面仲有瘦肉、烏雞、椰子,飲得出係真材實料👍✨家鄉煎薄罉 - 上枱時已經幫我地切好左幾塊咁,好方便,食落幾脆口,又唔會太油✨點心拼盤 - 有好多特別嘅配搭,例如有眉豆茶果,合桃糕,都係比較少見嘅糕點,另外仲有叉燒包、菜苗餃、蝦餃同燒賣,十分之豐富,樣樣都大大粒好抵食!✨藥方綿花雞 - 佢落左紅棗同杞子一齊蒸,夠晒養生,雞肉幾嫩滑,綿花用左魚肚,用料唔錯🤩