2017-10-19 84 views
天氣開始轉涼啦!朋友提議打邊爐,於是琴日同朋友一齊黎呢間啦! 呢間樓上鋪,地方細細,店員好熱情,會同你講d食物要滾幾耐,有咩特色。有電視睇。打邊爐好少飲汽水嘅我特別推介呢度嘅茶,叫火麻茶,來自廣西,味道有少少似玄米茶,店員話飲左都唔會訓唔著我地揀左藥膳醉雞同埋瑤柱冬瓜湯底,一上黎就好大陣藥材味半隻雞係另上嘅,所以個人覺得藥膳醉雞幾抵。雞另上就唔驚煮得太耐,自己控制到! 雞肉吸左d藥材湯,好好味我最愛嘅脆肉脘魚腩爽口大件白鱔片薄薄地,滾十秒八秒就熟啦!無骨又脆脆地廣島蠔一碟六隻,都幾肥美個人第一次食嘅流心咸蛋豬肉丸!!入面真係好似流沙包咁好好味!夠晒咸蛋黃味呢個都係第一次食嘅紫淮山,滾3分鐘就食得,爽爽地淋淋地嘅口感,有少少章住個口嘅感覺,幾得意。即炸響鈴 一摸係熱嫁!真係即炸的我覺得呢間嘅即炸響鈴個皮係較薄較多層,所以係放落湯一下即食,會好脆油麥菜呢度嘅材料都好新鮮,店員熱情有禮貌,

我地揀左藥膳醉雞同埋瑤柱冬瓜湯底,一上黎就好大陣藥材味

半隻雞係另上嘅,所以個人覺得藥膳醉雞幾抵。

我最愛嘅脆肉脘魚腩
爽口大件

白鱔片薄薄地,滾十秒八秒就熟啦!無骨又脆脆地

廣島蠔一碟六隻,都幾肥美

個人第一次食嘅流心咸蛋豬肉丸!!入面真係好似流沙包咁
好好味!夠晒咸蛋黃味

即炸響鈴 一摸係熱嫁!真係即炸的

油麥菜

呢度嘅材料都好新鮮,店員熱情有禮貌,