2015-04-02
尋日同個friend上完3⃣個鐘嘅堂就岀左太子,之後個friend就介紹食☁️雲桂香☁️。其實之前成日經過,但都冇試度,所以今日就試下啦~😉我地四點半左右🕟到,店內唔係好多人,打開餐牌睇下👀有咩食。見佢d配料都好多種;有分5蚊,6蚊同10蚊三種。種類同譚X不相伯仲😂。最後叫左小辣🔥嘅小窩米線🍜,而配料係腐皮,炸醬,豆卜同豬脷👅。而朋友就叫左白蘿蔔,豬耳👂同牛𦟌同小辣小窩米線,因為下午茶,加5蚊有枝豆漿。但我friend話有d甜,而我又有帶水,所以淨係佢叫左枝豆漿。落完單當然是豆漿先上,意外地,俾我想像中大枝。我以為係杯上,但佢係整枝上。我冇試到係咩味,但覺得都幾掋👌。米線🍜好快就上啦~都幾大碗。而配料分量同其他食米線嘅店都差唔多,唔會好少,又唔會好多👌。但我覺得米線好似少左dd😩。因為佢裏面有芽菜,而我唔食芽菜😣,所以挾走曬d芽菜俾個friend就淨番好少米線😭。但今日都食得飽,因為叫左好多配料。如果大食嘅朋友可能會覺得有小小唔夠😣😣。而味道方面,首先食米線,有dd煙靭嘅口感,同岀面嘅米線有些分別,我個人覺得幾好👍👍。配料嘅味道就普普通通,冇咩特別👌。炸醬幾好食😋。而湯底就同岀面戈d唔同😯。
而味道方面,首先食米線,有dd煙靭嘅口感,同岀面嘅米線有些分別,我個人覺得幾好👍👍。配料嘅味道就普普通通,冇咩特別👌。炸醬幾好食😋。而湯底就同岀面戈d唔同😯。平時d麻辣🔥湯底都好👻咸,但呢個唔係好喊,食完成碗都唔洗飲水😎。小辣🔥對於食得辣嘅人黎講應該唔夠嗰喉😏,可以試下中辣🔥🔥以上。
如果平時大家食譚X食到悶左😂,可以試下☁️雲桂香☁️。可以試下新配料同埋冇咁咸嘅湯底,而價錢方面都合理啦👌~淨小窩米線24蚊。下次會試下涼拌米線,好似都好好食。
整體黎講都幾好,唔會坐得唔舒服,野食都ok,唯一特別就係個湯底,下次都會再番黎食😎
👆以上都係我嘅個人意見👆如果你睇到呢度,謝謝你😊