一向有買開牛骨湯飯外賣做lunch唔知係咪頂咗手定換哂d人。唔見平時見到有禮貌嘅韓國職員。今日貼錢買難受,一肚氣!今日買的牛骨湯竟然係舗了滿滿的油。牛骨湯會有油係面係正常,因為始終都是用牛骨煲出來。平常都是撇三至四下就可撇走大部分的油,但今日撇了半碗仍是油,跟本食唔到。拎返落去,職員解釋因廚房新來,可能未熟手,所以可能冇攪到落底,只撇面嘅裝入碗,所以多油。換了一碗,當場打開看,冇問題,起碼唔係一大片油。返到上office開始食,更領人驚訝的事出現了。牛骨湯只得籮白同湯,冇牛骨..............!!!打電話落去投訴要求退款,經過了5-10分鐘通話,幾個職員一個問一個,又一個接一個過電話講,之後同意退款。因為呢碗野已行了2次斜路來回,所以過了一陣得閑先再落去退款,那個職員竟然藐咀,話碗湯係「老闆娘」裝的,「肯定有3舊骨」!!我當刻直係嬲到爆。如果你係咁肯定,即係你認為我呃你嘅話,係10分鐘通話時你又唔講?如果你當時係電話咁講,我一定即刻落多次去!費事口同鼻嗌。依家講到好似係我屈你咁。一定唔會再幫襯!
一向有買開牛骨湯飯外賣做lunch

今日買的牛骨湯竟然係舗了滿滿的油。
返到上office開始食,更領人驚訝的事出現了。
2019-11-06
TakeAway