2019-05-19
榮式雞扒呢個名聽得多 但食真係第一次今晚同朋友行過見到lunch set幾抵所以入咗去試啦首先講吓啲嘢飲啦 我叫咗杯椰子冰少冰 味道方面非常普通 純粹就係椰汁加冰小食方面 叫咗個好普通嘅娃娃菜 基本上就係將娃娃菜煮熟左之後淋啲豉油喺上面 老實講就真係一啲都唔值叫咗另一道小食 芝士蝦球啱啱揸出嚟熱食嘅時候都幾香啲芝士仲可以拉絲添不過就略嫌個皮有少少厚 唔好食到有蝦味終於到主食啦 我朋友叫咗豬頸肉撈烏冬烏冬係用麻醬撈嘅 好似平時出面食既日式撈烏冬咁 豬頸肉又係平平無奇 冇咩特別之處最後係今日嘅主角 榮式雞扒肉操飯本身真係滿心期待 首先講吓個肉操先呢度啲肉燥唔似出面食嘅味道 唔好食到一粒粒嘅肉粒喎 鹹就係夠鹹嘅 可以撈晒成碗飯但反而無咩香味雞扒方面比我想像之中薄 雖然夠滑 味道幾香但係滿足唔到想大啖大啖食肉嘅口感Overall黎講 性價比係幾高嘅淨係食lunch hour嘅set 都係around 50-60蚊一個人可以一試 但應該唔會再Encore
今晚同朋友行過見到lunch set幾抵所以入咗去試啦
首先講吓啲嘢飲啦 我叫咗杯椰子冰少冰