2021-09-08 62 views
呢個星期六出街食,揀咗呢度。 係openrice 嘅食評都算唔錯,可以一試。贊咗先,店内裝修都好舒服,服務員嘅跟進都好好,又有禮貌😃👍🏼 至於食物方面,我倆就覺得麻麻哋咋⋯⋯開頭嘅沙律就好開心,食食吓真係⋯⋯🥱叫咗一個$474嘅二人前,有湯,有茶碗蒸,有沙律,有5款串燒(兩款肉、三款蔬菜)。 最好味都淨係個沙律,蔬菜新鮮又多蟹肉,唔錯😋 其餘嘅都係一般,串燒唔算正,叫做正常,每一串蔬菜都係燒完灑點鹽,有時一入口就過咸,而且部分燒得太燶呢。。。好彩牛同豬腩肉都算ok。但⋯⋯個飯⋯⋯估唔到咁樣出場,我同女友都呆左🙄 話晒都係一間都叫做日本居酒屋,應該唔係日本米之餘,裝到好似茶餐廳樣咁出嚟,亂糟糟咁,即刻冇晒胃口。。。條魚就正正常常,無咩特別。但一個套餐食到尾聲係咁嘅樣,真係有啲失望⋯⋯最後嘅甜品,估唔到係呢杯野,因睇食評時未見過,以為會係雪糕或蕨餅,失望! 加上我倆太唔like 太多cream 嘅嘢,加埋中間色嘅物體又係cream 狀,可能好多人會覺得正覺得好抵,但真係唔係我倆嘅喜好⋯⋯其實正常咁有舊雪糕伴紅豆,或者幾粒蕨餅都好足夠😝唔知係咪叫餐嘅關係,會唔會整得無咁好🤔 佢話主打係串燒

二人前:    湯、茶碗蒸、蟹肉沙律

二人前:  5款串燒

二人前:魚+兩碗飯

二人前:甜品

唔知係咪叫餐嘅關係,會唔會整得無咁好🤔 佢話主打係串燒,但我覺得未去到好正嘅串燒感覺⋯⋯所以,我倆就應該唔會再來了🤭
2021-09-04
$261 (Dinner)