2019-10-06 197 views
同大少食完飯,佢話附近開咗間新嘅「兔兔」台式奶茶店,我話好呀咁咪去試囉。響天后地鐵站一出來,已經見到對面好大個廣告牌。位置方便,一過馬路就係啦。初時以為係地舖,但原來係要上樓梯,去閣樓嘅。大少揀咗日式蕎麥鮮奶茶、我就揀咗泰泰鮮奶茶。我問大少好唔好飲、佢只係講左一句ok. 我就自己大懵左,唔記得叫佢少甜。我杯泰泰鮮奶茶比較淡,都飲到少少泰國奶茶嗰種味道、但係嗰種甜,就太甜,感覺似係用糖精,而唔係用煉奶。唯獨是吸引我嘅,就係佢同Mr. Potato Head 嘅cross over.每一杯,都送一張貼紙俾你知響個杯上面。我自己覺得好玩多個好飲。

初時以為係地舖,但原來係要上樓梯,去閣樓嘅。

2019-09-27
TakeAway