2023-12-14 21 views
保險經紀年尾通常都會約見我review下同埋比月曆我佢約我嚟蘇媽入面嘅SO BAR, 有媽有爸, 好完整以前食過蘇媽幾次, 都幾鐘意食, 但出面嘅SO BAR就未試過左邊入口是蘇媽, 右邊入口是SO BAR, 之前一直只留意蘇媽原來阿爸係主打有野飲, 有live band同睇波嘅酒吧, 當然都有食物提供啦是日放工即刻過嚟, 加上星期四晚, 人流唔算多, 揀咗室內位置 (有半室外的, 高檯)靜靜地啱哂我地Review!放工嚟想relax下, 我叫咗杯cocktail (右) Heart Beat, 因為見有西瓜同檸檬汁, 感覺果味的不會太重酒精冰凍涼透心, 呢幾日又熱返, 所以好舒服, 少酸甜, 有HKB香港白酒, 會feel到有酒精, SO BAR沒有hea你而朋友就叫咗杯mocktail (左) Secret Garden, 睇menu係類似黑加侖子黑茶加了點檸檬汁, 但唔會太酸, 佢話好解渴點咗2個小食和一個pizza烤豬頸肉, 無諗過小食會咁大份, 仲要厚切肉質軟稔有彈性, 加埋個泰式辣汁無得頂呀! 辣汁無泰菜食開咁辣四川雞翅, 係單骨雞翼嚟架, 本身想叫串燒, 但侍應好貼心問我
保險經紀年尾通常都會約見我review下同埋比月曆我
佢約我嚟蘇媽入面嘅SO BAR, 有媽有爸, 好完整

靜靜地啱哂我地Review!
點咗2個小食和一個pizza
烤豬頸肉, 無諗過小食會咁大份, 仲要厚切
四川雞翅, 係單骨雞翼嚟架, 本身想叫串燒, 但侍應好貼心問我地食唔食得辣
因為串燒會比四川雞翅辣, 大約好似譚仔三小辣咁, 然後我地即刻轉雞翅
味道係好惹味, 係甜甜辣辣有少少馬來亞feel, 即係蘇媽d fd, 但佢就加咗少少麻子 (成碟我只係唔小心食到一粒)
雖然雞翅有點皮脆, 但係內裡有點乾, 不過味道真係會令人食唔停口果種, 同埋用嚟送酒一流
四川雞翅
最後叫多個
千島海鮮pizza
上檯時係熱辣辣, 我鐘意係薄批, 唔使食咁多無味嘅厚邊
千島海鮮pizza
拉絲芝士, 多餡, 千島汁唔會over, 呢個都幾推介~
2023-12-12
四川雞翅