2020-09-16 475 views
同朋友去MOVIE TOWN睇戲, 搵搵見到呢間三星台灣牛肉麵, 真係好掛住台灣 😭 二話不說趁開場前有時間即刻去食個飯先.6點鬆好多位唔洗等位, 睇睇個menu好豐富呀! 樣樣都想食, 因為想叫幾款小食, 所以就揀阿嫲魯肉飯 & 魯肉拌麵, 然後咗個第一鹽酥雞, 椒鹽四季豆, 滷三寶(牛腱,牛筋,牛肚). 首先上枱係魯肉飯&魯肉拌麵, 魯肉好正呀, 肥瘦分明, 肉汁夠濃, 酸菜個味唔太濃我本身唔鍾意食既都覺得唔錯. 附上既溏心蛋魯得好入味, 睇個流心就知係好野! 到滷三寶, 一睇就知道魯得好淋好入味, 牛腱肉質實在好淋身, 牛肚一樣好入味好淋, 牛筋簡直係我既最愛, 真係魯得又淋又好好味!!! 如果唔係想試多啲款揀三寶, 我真係想成碟都係牛筋 😆😆到第一鹽酥雞, 一上枱就已經勁香, 炸得好鬆脆好入味, 啲雞既量比想像中既多. 重點面頭既生蒜蓉好正, 滷三寶都有!椒鹽四季豆, 鍾意食四季豆既唔可以錯過!! 佢既椒鹽唔係太厚, 淡淡一層包住四季豆反而可以帶出佢既甜味, 真係好正!!! 😋😋

2020-07-06
$152 (Dinner)