2021-08-14
Magic Touch 我係兩三年前已經食過,對佢既印象都唔錯。作為爭鮮既副線,食物選擇更多,除左壽司之外,仲有好多唔同既炸物、烤物、甜品、定食、烏冬。價錢黎講算中價位,用ipad落單,簡單方便,而且送餐係用架高速列車係隔離條輸送帶到送到你果檯,夠曬特別🤩點餐滿一百蚊仲會有個小遊戲挽,贏左既話會有小食或者飲品送。同埋呢度既下午茶都好抵!壽司平過午市既價錢,仲會比午市多一件添! 今次嗌左好多款唔同既壽司、軍艦、炸物,全部都好新鮮,而且唔算貴。掛住食嘢淨係一開始影左幾幅相,之後都唔記得影🙈不過有幾款我係比較推薦既!1⃣️焦糖三文魚 食到面頭有啲焦糖細細粒沙沙既口感,加埋啲醬汁,同埋大塊既三文魚,呢個絕對有驚喜! 2⃣️黃金蟹風味船腐皮壽司整到好似隻船咁🚢面頭有蟹膏蟹肉。 3⃣️帶子三式盛有三款帶子壽司,帶子幾大粒幾鮮甜,面頭分別有蟹膏蟹肉、吞拿魚蓉同埋海膽。 4⃣️三色迷你花之戀花之戀係我食親壽司都一定會嗌既,呢個迷你花之戀有三件,分別有黃金魷魚、蟹肉同埋芥末八爪魚。一啖一件好滿足😋 5⃣️日式炸豆腐有四件,面頭有好多木魚絲同埋蟹籽,炸得好酥脆唔油膩🤤 6⃣️炸蝦烏冬冇諗過個炸蝦會咁大條🍤而且食落唔係
1⃣️焦糖三文魚
2⃣️黃金蟹風味船
腐皮壽司整到好似隻船咁🚢面頭有蟹膏蟹肉。
3⃣️帶子三式盛
4⃣️三色迷你花之戀
5⃣️日式炸豆腐
有四件,面頭有好多木魚絲同埋蟹籽,炸得好酥脆唔油膩🤤
6⃣️炸蝦烏冬
冇諗過個炸蝦會咁大條🍤而且食落唔係炸粉好厚果啲。烏冬就正正常常有啲粟米、筍。
7⃣️極上星鰻兩食
好大條星鰻!肉質唔會太乾,冇腥味,賣相同味道都唔錯!
8⃣️汁燒三文魚腩散壽司
三文魚腩好厚肉,滿滿既油脂感😍