2024-03-18
之前網上見到人地去蝦場食蝦好似幾得意,一直都想試,今日終於完左依個心願!蝦蝦燒位於佐敦好方便,一上到去已經見到好有幾排飲品櫃,茶、果汁、汽水、酒類任君選擇。全部位置隔離都有長長既水缸,可以隨時隨地夾新鮮生猛既大頭蝦上黎燒🦐餐廳亦會按人頭送上一串白鱔,烤過後肉質爽彈,仲有陣陣既焦香,好惹味!自助吧更加有唔少海鮮可以拎,例如鮑魚、扇貝、生蠔、魷魚等等,全部都好新鮮,店員提醒我地要加蒜蓉或牛油一起燒,唔係會痴殼,非常貼心!完全唔洗驚唔識,因為佢地都會提供適時既幫助。除左海鮮,仲有牛肉串、雞肉、玉子、丸、菠蘿等等🍍你想像到既,依到都有!燒到咁上下又可以拎熟食,例如有咖喱魚蛋、炸餃子🥟甚至連整好既蝦都有!食到最後當然以甜點劃上句號,雪糕口味都眾多,我最鐘意就係豆腐口味!清清地。三百幾蚊,咁多款海鮮、食物、飲品、甜品,任飲任食真係好抵!黎緊要同屋企人再encore!