2011-04-22
今次係第2次黎,因為地方都叫偏僻,所以唔係成日都可以黎到,點解會推介朋友黎食野,係因為我第一次見一間餐廳係全體人員都面帶笑容,服務好好。而且上次黎係HALLOWEEN,所以侍應都為每客客人送上小禮物。當晚我地成班都食到好晏,佢地冇因為收工而趕客走之餘,仲幫我地叫的士,可惜的士遲遲都未到,所以老闆專誠叫左2架私家車(仲係BENZ黎添) 車我地一班人出錦田西鐵站,香港既美食太多,味道我會注重之餘,其實服務態度真係開始冇咩餐廳係絕對做到,反而呢間餐廳論招待既侍應、廚師對食物既心思同埋連老闆都會一手一腳去打點一切,好值得客人欣賞,就算味道唔算上盛,但服務我俾晒滿分。招牌豬手外脆內軟,今次係第2次食,對比上一次炸得更脆皮,值得一試。醬汁係芥未醬,配上去味道好夾,旁邊有薯蓉同埋薯菜,減少肥膩感。焗海鮮飯海鮮夠新鮮,而且芝士味唔會太重手,焗出黎賣相好靚,飯以炒飯底,醬汁同飯既比例亦配合得適中,唔會醬太多,食到最後一啖時,匙仲係一半飯一半醬汁。帶子墨汁麵帶子非常鮮甜,麵採用幼身既意大利粉,配上墨汁,上面淋上少少既香草鮮茄醬,可見呢度既廚帥對於醬汁既配合同運作都花上不少既心思。金沙骨相比以上3款菜式,呢
(仲係BENZ黎添) 車我地一班人出錦田西鐵站,
好值得客人欣賞,就算味道唔算上盛,但服務我俾晒滿分。 招牌豬手
外脆內軟,今次係第2次食,對比上一次炸得更脆皮,值得一試。
醬汁係芥未醬,配上去味道好夾,旁邊有薯蓉同埋薯菜,減少肥膩感。 焗海鮮飯
海鮮夠新鮮,而且芝士味唔會太重手,焗出黎賣相好靚,
飯以炒飯底,醬汁同飯既比例亦配合得適中,
唔會醬太多,食到最後一啖時,匙仲係一半飯一半醬汁。 帶子墨汁麵
帶子非常鮮甜,麵採用幼身既意大利粉,
配上墨汁,上面淋上少少既香草鮮茄醬,
可見呢度既廚帥對於醬汁既配合同運作都花上不少既心思。 金沙骨
相比以上3款菜式,呢碟味道明顯遜色左,
醬汁同平時燒野食時去超市買既金沙骨冇太大分別,
但肉質尚算軟,唔會燒得太實地。 燒乳雞
肉質非常軟,一切就開,醬汁係燒汁,
因為本身乳雞只係用少少醃料醃,所以食既時候點少少醬黎食,
味道會好D,OK! 合格~~~