2016-04-22
天后好多間食肆都試過,見到呢間好似新開d湯底都幾吸引就入去試下 原來呢度一人火鍋唔係定食,係半自助式,肉類就定左一份,可以揀黑豚肉/牛小排/小羊捲/雞件,仲有寫埋產地!食得靚d可以食龍蝦/毛蟹/和牛添。最終叫左一個龍蝦套餐,包一類肉+一罐台灣啤酒,另外叫左一碟日本松板豬肉,而丸類菜類烏冬/麵類可以係出面自己任夾,飲完啤酒唔夠可以任斟荔枝汁、冬瓜茶同其他熱茶,望落都幾多選擇。松板豬肉唔錯,waitress話肉質會爽d 類似豬頸肉咁既口感。 加$20叫左鰹魚湯底,果然有驚喜,食得出熬到出曬味唔會好淡,淥完d肉湯底仲好清甜 龍蝦同散叫既帶子都好新鮮,尤其係龍蝦,中等size都多肉,食埋台式黑墨魚丸、鱈魚豆腐、蟹籽丸果堆都飽到七彩,有個叫麻吉燒口感好特別大家要試下,係麻糬夾心即係小丸子咁。台灣啤酒係生果味都好好飲,哈哈飲完都唔會面紅因為好少酒精成分。如果仲未食飽都仲有出前一丁不過真係食唔落喇事關仲有杯Haagen Dazs。其實我地坐左兩個鐘見無人趕我地坐多一個鐘休息一陣再繼續🙈每人大約$200-$300左右當然食和牛海鮮就貴d la
其實我地坐左兩個鐘見無人趕我地坐多一個鐘休息一陣再繼續🙈每人大約$200-$300左右當然食和牛海鮮就貴d la要$400-$500, 其實本身一個餐都非常夠食,驚食唔曬可以散叫其他,唔夠食既話可以追加肉類都係$30-$50 100克。
2個人打邊爐叫一個湯底都要$200左右又叫唔到好多款配料,呢度我覺得適三五知己/情侶黎食。