2023-06-14 406 views
香港好少有雞翼專門店餐廳,呢間分店喺裕民坊,冇堂食,但舖頭出面有個細counter可以比人企喺度速食。佢哋啲雞翼係即叫即整,需時大概15分鐘。首先值得一讚嘅係嗰個身兼落單,收銀及廚房嘅店員。雖然身兼數職,但亦非常之親切有禮貌。我有選擇困難症,所以問佢有啲咩推介,佢好有耐性咁講解俾我聽。我點咗兩隻唔同嘅味道,見到佢整完一盒之後就擺喺保溫櫃度先再整第二盒,細心🥰個外賣袋好靚🤩!裕民坊呢個商場裝修嘅主題係香港本土懷舊商店,估唔到雞翼山嘅外賣袋上面嘅圖案都好有香港特色! 拎到返屋企之後唔捨得掉!忍唔住即場拎再出嚟望吓,新鮮整起嘅雞翼脹卜卜好靚😍可惜今日要忍到返屋企先可以食。大半個鐘之後先返屋企,雖然冇即刻整起食咁熱辣辣,但估唔到一咬落去真係好有驚喜!揀咗兩個比較少見嘅味道。花醬麻辣傷心雞翼: 一咬落去就有好濃郁嘅花生醬味道,之後就有麻辣嘅香味。辣度輕微,花生醬又唔會太heavy。好特別,好好味🤤文青玫瑰雞翼係佢哋嘅首選推介。雞翼上見到佢哋落嘅玫瑰糖漿,食落真係有玫瑰🌹花香味。甜甜地,好開胃。同埋隔咗咁耐個雞翼邊仲脆脆地! 正👍🏻兩種味嘅雞翼各六隻,再加上呢杯蜜桃檸檬烏龍茶,大滿足☺️

揀咗兩個比較少見嘅味道。

兩種味嘅雞翼各六隻,再加上呢杯蜜桃檸檬烏龍茶,大滿足☺️
2023-06-14
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Tea