2023-01-06 179 views
朋友突然約食lunch, 又因為之後有事,只局限係形點搵食,商場裡面大多數都係連鎖餐飲,比較之下呢間食多國菜既餐廳評價都唔錯就去試下。佢既lunch set 都係由一百蚊起到百零蚊,包括頭盤,主菜同咖啡或奶茶,仲可以加錢加甜品。頭盤我地就點左越式雞肉沙律(張相係分左一半比朋友之後先記得影),佢既汁就有d似平時食撈檬既汁,酸酸辣辣幾開胃又惹味,另外既薯仔沙律係炸左既薯餅加上生菜絲,汁係印度tandoori既口味都幾特別。主菜份量幾大,最後點左泰國鮮蝦炒米粉,好夠鑊氣,甜甜酸酸再加上花生碎同辣椒粉,真係好正。另一個主菜係雞肉咖哩黃飯配簿餅,黃飯係我鍾意既印度飯,咖喱味略嫌有d淡,雞肉可能係雞胸位有d乾,本來食完半份米粉已經有d飽,諗住只食一塊簿餅,點知一食不得了點咖哩食超級美味,結果食晒😂最後加左個香蕉簿餅甜品,其實就係同泰國既一樣,又係好味道。全部菜式都水準好高,除左飲品凍咖啡就太淡了,唔推薦之外,其他都可以一試,係一間CP值高既餐廳。
最後加左個香蕉簿餅甜品,其實就係同泰國既一樣,又係好味道。