2023-03-30 29 views
黑木亭之前喺尖沙咀食過覺得幾好食😋俾我發現而家去元朗都有分店,就忍唔住約朋友一齊去食門口就係外賣區,有壽司同便當,仲有關東煮賣相都幾吸引,而且價錢都唔貴坐低之後見到佢個龍蝦2食,幾吸引,而且朋友好串咁樣話去完澳門好熱氣想食粥就叫左龍蝦粥 2食個龍蝦粥無論係容器定係食物嘅賣相同質素都好吸引。整個龍蝦頭喺入面,而且肉已經拆殼。食落去好軟綿綿嘅粥,入面係好香嘅海鮮味。有龍蝦肉食嘅龍蝦粥真係特別唔同,我好鍾意❤️蟹肉龍蝦鉗蒸蛋 2食話明2食第二種食法就係用咗個龍蝦鉗蒸蛋,好耐冇食個蒸蛋,佢呢個蒸蛋好滑,容器又係好靚食落去有蟹肉龍蝦肉,仲有冬菇,好香嘅味淋,唔會好鹹好好食開產細味六杯蠔嚟到嘅時候真係好吸睛,打卡一流不斷會轉顏色,一共有三隻口味嘅蠔有Cocktail配魚子醬, 泰式酸甜醬同泰式醬而我最鍾意就係泰式酸甜醬,一啖一粒、而且冇咩海水味,好味😋炸蔥吞拿魚蓉鮟康魚肝卷一客4件,係我超鍾意嘅吞拿魚茸同埋鮟康魚肝,面頭有好多好香既炸蔥整體來講樣樣都係我鍾意食嘅嘢,所以我超級鍾意❤️吞拿魚茸份量都幾多,食落去油份唔會好重屬於淡味而鮟康魚肝比較濃味,兩樣加埋一齊就好夾石板A5宮崎和牛厚切開頭見佢A5怕佢
黑木亭之前喺尖沙咀食過覺得幾好食😋
俾我發現而家去元朗都有分店,就忍唔住約朋友一齊去食
門口就係外賣區,有壽司同便當,仲有關東煮
賣相都幾吸引,而且價錢都唔貴

龍蝦粥 2食
食落去好軟綿綿嘅粥,入面係好香嘅海鮮味。
有龍蝦肉食嘅龍蝦粥真係特別唔同,我好鍾意❤️

蟹肉龍蝦鉗蒸蛋 2食
食落去有蟹肉龍蝦肉,仲有冬菇,好香嘅味淋,唔會好鹹好好食

開產細味六杯蠔
嚟到嘅時候真係好吸睛,打卡一流
不斷會轉顏色,一共有三隻口味嘅蠔
有Cocktail配魚子醬, 泰式酸甜醬同泰式醬
而我最鍾意就係泰式酸甜醬,一啖一粒、而且冇咩海水味,好味😋

炸蔥吞拿魚蓉鮟康魚肝卷
整體來講樣樣都係我鍾意食嘅嘢,所以我超級鍾意❤️
吞拿魚茸份量都幾多,食落去油份唔會好重屬於淡味
而鮟康魚肝比較濃味,兩樣加埋一齊就好夾

石板A5宮崎和牛厚切
開頭見佢A5怕佢好油膩,佢嘅厚切睇唔出,但食落口係半肥瘦,雖然放上咗熱辣辣嘅鐵板,但係都唔會overcook

整體來講食物有創意得來又唔錯,除咗食物質素之外環境都唔差,元朗人終於有啖好食啦
堂食位置唔大,但係就算買外賣都好抵食,有機會經過等我買外賣試吓