2019-01-24
今晚放早可以同到友人食飯,上網搵左一陣尖沙咀有咩好食既西餐就發現呢間好多人like同大讚就決定一試。我地一行二人行去,地點唔難搵就係正isquare附近,上到去見環境唔錯,微暗既燈光帶岀有情調既感覺,空間感好大令人可以好舒服坐用餐。我地book左七點都已經開始多人,睇黎晚餐唔book可能無得食。一開lift就會見到好大張bar枱,隔離就係reception枱。入面全部都以木為裝飾,非常簡約,簡單得黎帶點清幽。每張枱都有一個小燈,暗暗地好有情調同氣氛。Menu款式有好多,有啲花多眼亂。我地最後都係決定跟網上最多人點既菜式最後我地兩個人叫左凱撒沙律拼巴馬火腿,香脆炸魷魚,水牛城雞翼,黃金蟹餅同燒安格斯肉眼扒。凱撒沙律 - 菜好新鮮食落去卜卜脆,芝士量好足夠都同有味,整個沙律調味做得好好再夾埋個火腿少少喊味,一絕香脆炸魷魚 - 一放上枱熱辣辣出煙,食既時候要小心,魷魚外脆內軟,好好味。水牛城雞翼 - 雞翼好有味,個汁調味好夠好入味有少少辣,提升左個雞翼既層次感,平凡既雞翼變得不平凡,令人一試難忘。黃金蟹餅 - 成塊蟹餅都充滿左滿滿既蟹肉,每一啖都充滿蟹肉既鮮味,而且又唔係炸到好乾恰到好處,再
入面全部都以木為裝飾,非常簡約,簡單得黎帶點清幽。
每張枱都有一個小燈,暗暗地好有情調同氣氛。
燒安格斯肉眼扒 - 我地叫左5成熟配紅酒燒汁,中間切開目測非常滿意塊肉眼扒肉質好淋好濃牛味,表面撒左少少黑椒提升左成塊牛扒既層次感帶出好濃既牛味,另一方面既紅酒汁就別有一番風味,扺讚另外佢既配菜都非常出色,佢有菇係底吸左塊肉眼流出黎既肉汁好好食,仲有旁邊既薯蓉,濃濃既牛油味加上中間有少少薯仔粒,有口感之如仲有牛油味,好好味。
呢間餐廳都好值得推介情侶黎拍拖,環境舒服,氣氛燈光都好有情調,好適合拍拖談心,野食方面都好岀色,分量適中,我地岩岩好食得晒,可以再黎,下次可以試下其他野