2017-07-17
今日星期日優閒假期。 如常同老婆行下花墟, 行完之後佢又約左佢個friend去聯合行街, 一條友, 攰攰地想搵個地方坐下。 醒起上次經過洗衣街有間新開cafe . 過去睇下有冇位先。 去到門口, 入面都full full地, 畢竟係星期日, 不過呢間cafe 門口有張長吧枱, 最岩我呢d 偽文青消磨下時間,門口吧枱座位望住對面塊草地感覺更加悠閑, 一個人點左一個特級牛肉漢堡加杯熱Latte . 食物嘅味道相當唔錯,漢堡用料好足。 牛肉味道相當重, 加上薯條on side . 即叫即炸薯條又香又夠脆。 唔錯。 值得一提既係杯Latte . 個人覺得味道好好, 咖啡味同奶味岩岩好,加上杯上既拉花, 可見咖啡師用心製作出品, 雖然我唔係一個咖啡專家, 但係來到呢間鋪感覺係好warm. 加上見到在場店員好有heart 同好有禮貌, 絕對係會返兜既cafe. 下次可以行花墟前來食個all day breakfast . 見隔來枱個客碟all day 好正
特級漢堡配薯條
Latte