2022-07-23
成日經過新蒲崗買最鍾意食嘅甜品同麵包🧡開始越來越多唔同種類嘅食店,喺最隱蔽嘅橫街見到一間日式餐廳😳呢度仲可以外賣亦都可以堂食嘅居酒屋😚我拉住朋友嚟試吓🙈🤭✨倍化帶子吞海膽 $98大粒有厚度帶子夾住海膽,外層包住紫菜好似漢堡咁,未食已經好吸引😍一口咬住三層好豐富🙈仲要啖啖肉帶子同海膽都好新鮮一啲都冇腥味👍🏻✨極力推介必定要試🧡✨海膽三色丼 $138又係我最鍾意食海膽,裏面仲有海膽亦都有吞拿魚碎再配埋蟹籽,呢個混合三種海鮮一齊食或配日本飯,三重滋味✨😋✨日本赤崎 $58大型生蠔🦪肉質厚身好有口感,味道偏淡,鍾意❤️食淡味生蠔🦪必食😋😋✨日本仙鳯趾 $58中型size 口感好creamy又鮮甜,比起赤崎生蠔鹹味比較重✨油甘魚刺身 $48厚身嘅三文魚新鮮到極點再咬一口嘅時候佢一啲都不唔會話好油膩熱帶出一種魚油嘅香味,好好味,好想再encore🤭😋✨火灸鵝肝壽司🍣 $58壽司配牛肉乾簡直係高質享受,知道火紅火綠鵝肝兩邊都一定係爆滿焦糖色再咬一啖鵝肝肉質滲出真係好Juicy😳✨燒茄子 $48 用咗蒜蓉同埋牛油一齊燒到茄子軟身,掃晒所有蒜蓉牛油味道簡直係食唔停口✨蒲燒鰻魚 $98外邊兩邊用慢火燒焦
✨倍化帶子吞海膽 $98
✨海膽三色丼 $138
✨日本赤崎 $58
✨日本仙鳯趾 $58
✨油甘魚刺身 $48
✨火灸鵝肝壽司🍣 $58
✨燒茄子 $48
✨蒲燒鰻魚 $98
外邊兩邊用慢火燒焦金黃,鰻魚厚身肥美有一口淡淡魚油香味,點埋鰻魚汁簡直係絕配