2021-04-20 486 views
終於遇到一間顛覆左我對純素食物既餐廳啦😍 仲要係一間好靚嘅Cafe 一定要介紹比大家😍 平日下午依然有唔少人慕名而來打卡 佢哋有兩個鋪位 自助型式 一邊落order 另一邊坐低慢慢食😜 食完記得清理返垃圾同將托盤歸還🤓食物方面 我地今次就試左新推出既黑松露醬大啡菇芝士牛堡配牛油果沙律🥗 仲有豬柳芝士墨西哥卷🌮️ 黑松露醬大啡菇芝士牛堡用上竹炭bagel 口感好煙韌👍🏻 第一次試impossible 植物牛肉好有驚喜 一直覺得純素肉都偏重豆味 唔係食開素食既人通常都唔係好鍾意 食唔慣🤫 但係impossible呢塊牛漢堡除咗口感比較結實 味道真係好好 加上juicy大啡菇 芝士同清新嘅沙律醬 成個bagel都好出色😍 豬柳芝士墨西哥卷好大件 入面除咗有impossible豬柳 仲有芝士 沙律醬 蕃茄 青瓜 生菜 紅蘿蔔絲同羽衣甘藍🥬 因為用左大量蔬菜 食晒都唔覺得好Heavy 真係好清新👅 同樣豬柳味道一流 完全唔似素食 成個墨西哥卷都好有驚喜🥰嚟到當然都要試吓佢哋純素蛋糕啦🤤 我地就試左無麩質朱古力蛋糕同抹茶紅豆蛋糕🍰 無麩質朱古力蛋糕超好食‼️ 素食蛋糕無蛋無奶 口感通常會偏硬 但係呢個
食完記得清理返垃圾同將托盤歸還🤓

黑松露醬大啡菇芝士牛堡配牛油果沙律

豬柳芝士墨西哥卷

無麩質朱古力蛋糕超好食‼️ 素食蛋糕無蛋無奶 口感通常會偏硬 但係呢個朱古力蛋糕口感仲好濕潤鬆軟 而且朱古力味好濃 又唔太甜 十分推介🤤
無麩質朱古力蛋糕
而抹茶紅豆蛋糕口感的確比其他蛋糕硬d 但係蛋糕夾雜着大量紅豆 紅豆好腍好甜 完全彌補左蛋糕偏硬口感問題😜 cream都好幼滑唔膩 好食😋
抹茶紅豆蛋糕

飲品方面我哋就揀咗Banana Mango Smootie同Passion Fruit and Chia Seed Soda🥤 Smoothie 聞落已經好香香蕉味 飲落偏重燕麥奶味 唔算好甜👍🏻 Passion Fruit and Chia Seed Soda就fresh 感覺比較似柚子蜜味🤣 加埋奇亞籽 好飲又健康🌟
黑松露醬大啡菇芝士牛堡配牛油果沙律
豬柳芝士墨西哥卷