2021-06-01
呢日喺尖沙咀做完運動同好友喺附近食飯,佢就揀咗呢間餐廳。 上到嚟發覺之前嚟過咁喎,但餐廳名字無印象,應該易咗手了,即管試試個水準先!叫咗個Dinner set同Risotto 開心share~【Welcome tart】入面有蟹肉同洋蔥,一口撻。【自家製麵包】【日式醬油漬溏心蛋黄多士】酥餅上面有黑松露意大利軟芝士同魚子醬,酥脆可口。【是日餐湯】大蒜薯仔湯質地濃稠。【番茄白酒青口手打意粉】 朋友大讚,話好鍾意個口感。【金蠔味噌意大利飯】我就鍾意呢個飯,每啖飯都有好香濃嘅蠔鮮味,面頭仲有焦糖包封住兩隻香煎金蠔,剛好一人有一隻。【法國釀無骨春雞】叫咗春雞,因為有豐富蛋白質,啱晒做完運動嘅我哋。 雞肉做得好嫩滑,去晒骨啖啖肉,配搭羊肚菌汁都幾夾。【是日甜品】有兩款選擇,我哋揀咗tiramisu,有意外驚喜喎,質地幼滑,而且咖啡味好重,好正!最後梗係要一杯熱咖啡放鬆吓,再chit-chat啦!
【Welcome tart】入面有蟹肉同洋蔥,一口撻。
【自家製麵包】
【是日餐湯】大蒜薯仔湯質地濃稠。
【番茄白酒青口手打意粉】 朋友大讚,話好鍾意個口感。
最後梗係要一杯熱咖啡放鬆吓,再chit-chat啦!