2008-09-09
上星期四我們三個女仔約食飯, 為左就其中一個大肚婆朋友座得舒服和交通方便, 所以決定去新世紀廣場搵食, 之前睇過食評, 老富昌色彩既意見好壞參半, 便嘗試一下啦!!!感覺地方乾淨, 座位亦不算太密密麻麻, 野食方法真的很不錯1). 煙三文魚pizza - 約$60係薄薄的脆餅底, 上面有很香的芝士味, 雖然材料不多, 但仍新鮮好味, 最可惜是煙三文 魚太少了, 只有一堆切到一粒粒的三文魚粒放在整個pizza中間, 所以如果分開了一件件pizza時, 只有個三角位的少量三文魚, 一口已咬掉了。2). 牛柳拚羊架 - $68份量也不少 (以$6x 多元的價錢來說), 牛柳2件, 羊架2個, 牛柳味道沒什麼特別, 不過也可以, 羊架比較好, 很軟淋, 不錯 3). 芝麻燒雞沙律 - 約$38主角芝麻燒雞有4-5片, 沒什麼特別, 反而個汁令我非常回味, 因為不是一般沙律醬或沙律油, 是芝麻醬, 我們三個都非常鍾意4). 朱古力曲奇特飲 - $38我個人非常鍾意, 有啖啖曲奇碎, 杯上有一個雪糕球, 仲可以改埋朱古力味架(原本個圖係雲呢嗱味)飲完好滿足5). 朋友飲的石榴特飲 - $28佢話麻
感覺地方乾淨, 座位亦不算太密密麻麻, 野食方法真的很不錯
1). 煙三文魚pizza - 約$60
2). 牛柳拚羊架 - $68
3). 芝麻燒雞沙律 - 約$38
4). 朱古力曲奇特飲 - $38
5). 朋友飲的石榴特飲 - $28
佢話麻麻, 好假隻味, 佢只係飲了一半
6). 朋友飲的唔記得咩特飲 - $28
佢話都好好味, 很快便飲完了
總括來說我們三個都好滿意, 朋友A話會帶男朋友黎再食, 而我都會帶朋友再來