2023-04-17
同朋友聚會,去《太平洋酒吧》食午飯,我哋去左將軍澳中心B1樓B02號舖果間,環境舒服,一邊食一邊傾,賞心樂事!我哋叫左2個甜品和2個意粉。Tiramisu waffle burger呢個係一個甜嘅burger,佢用兩塊窩夫夾住Tiramisu味嘅雪糕🍦,好香咖啡味!仲有麻糬同埋士多啤梨🍓,呢個配搭超幸福呀!😍焦糖 waffle burger超甜美,濃郁嘅焦糖窩夫burger,窩夫夾住忌廉雪糕同埋煙韌嘅麻糬,甜甜嘅焦糖夾埋微酸嘅士多啤梨真係超正!皇牌煙燻豬腩片卡邦尼超濃郁卡邦尼,好香奶🥛味和蛋🥚味,醬汁超creamy, 再配上咸香的豬腩片和一大堆芝士碎,成個味道提升左10倍,真係超級「芝」味!頂級西冷牛扒忌廉BB菠菜超多菠菜的意粉🍝超正!入面有蘑菇和咸香脆口的煙肉粒,令整個較為清淡的菠菜意粉提鮮,廚師🧑🍳真係對落芝士呢様野唔手軟的👍我仲加多塊西冷牛扒,牛扒juicy好味!
我哋叫左2個甜品和2個意粉。 Tiramisu waffle burger
呢個係一個甜嘅burger,佢用兩塊窩夫夾住Tiramisu味嘅雪糕🍦,好香咖啡味!仲有麻糬同埋士多啤梨🍓,呢個配搭超幸福呀!😍 焦糖 waffle burger
超甜美,濃郁嘅焦糖窩夫burger,窩夫夾住忌廉雪糕同埋煙韌嘅麻糬,甜甜嘅焦糖夾埋微酸嘅士多啤梨真係超正! 皇牌煙燻豬腩片卡邦尼
超濃郁卡邦尼,好香奶🥛味和蛋🥚味,醬汁超creamy, 再配上咸香的豬腩片和一大堆芝士碎,成個味道提升左10倍,真係超級「芝」味! 頂級西冷牛扒忌廉BB菠菜