2021-11-26 21 views
今天去旺角食哩間位於寶石戲院🎬旁邊,向花園街既鼎記茶餐廳,店內乾淨企理,座位寬敞,係間比較新的茶餐廳。除咗小菜白飯外,仲有海鮮套餐、炒粉麵、燒味等我叫了一個黯然銷魂飯 $58,叉燒淋身又有少少肥肉,又淋又juicy,配埋兩隻煎蛋加豉油真係絕配😍另外一個重點係個豉油都好正,份量十足😋😋再配埋隻特色雞公碗真係一絕我同朋友都是十分愛嗜叉燒,紅燒乳鴿叉燒飯很吸引,就叫來一試, 叉燒保持有水準,有油光,半肥瘦,還有燒到皮脆肉嫩的乳鴿,一間茶餐廳五十多元的飯,可以做到酒樓既水準,十分有驚喜。飲品我地叫左咸檸七同凍洛神花茶🍹大大杯又落足料😝茶餐廳亦有多款炒粉炒麵、小菜……任你選擇,仲有一款岩你胃口😆而且店員服務有禮貌。下次去旺角可以試一試😂

2021-11-24
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$80 (Lunch)
  • 黯然銷魂飯
  • 紅燒乳鴿叉燒飯