2022-11-26 278 views
呢間餐廳都值得推介的。泰式fusion菜,因為朋友生日,一早Book左位,時間6點半,入埸時職員話按照booking時間計2小時,所以你遲左都是2小時內。到左可以即時入埸,環境裝修幾靚,cafe 的感覺。食物方面都不錯:1)串燒4串118,可以雞牛豬自選,味道都是香矛味,點埋汁就更好食2)蛋炒咖哩軟殼蟹蟹肉飯198,先上左咖哩軟殼蟹先,隨後職員會攞住大碗過黎幫你每個人加飯(其實想問佢飯是不是任加)咖哩汁做得幾好,不太辣,不似正宗泰式咖哩水汪汪咁,配飯一流推介呢個3)清邁腸炒長通粉158,見到長通粉已經知不是泰式野,佢個泰式腸好似魚餅味,都重泰式香料的味道,長通粉用番茄汁煮,不過不失。4)飛天小椰菜78,一開始以為小椰菜是小小粒圓身個款,點知出黎應該叫蒜香小唐生菜,完全是min版唐生菜5)玻璃紙包蜆148,菜如其名,用玻璃紙包住上枱,一開始食上面個d蜆無咩味,要浸少少汁先好d,似鹽水煮蜆,不太推介呢個菜6)芒果糯米飯椰子雪糕甜筒58,芒果偏酸,配埋雪糕食岩岩好的,甜品整得好靚。但是好值得讚的是,我地沒有要求寫Happy Birthday 的字眼,應該職員見到我地一開始同朋友講生日快樂,他

食物方面都不錯:

推介呢個

,完全是min版唐生菜

6)芒果糯米飯椰子雪糕甜筒58,芒果偏酸,配埋雪糕食岩岩好的,甜品整得好靚。但是好值得讚的是,我地沒有要求寫Happy Birthday 的字眼,應該職員見到我地一開始同朋友講生日快樂,他們幫我地在甜品寫上的。真有驚喜

7)泰式奶茶42,茶味濃,玻璃瓶入,冰另上,一支可倒出1杯半

整體不錯的,環境靚,職員細心,夠鐘其實都無催我地走的,食物有特色。