Sol House Oyster Bar and Restaurant

2022-10-05 36 views
同男朋友行佐成日街,咁岩見到呢間餐廳,係門口就被牆身裝飾吸引到,就入佐去試下,果然無簡錯!😝店員推介啲生蠔好靚,所以我地就叫佐黎試下,係美國黃寶石No.2 生蠔 $48/隻🦪,果然無介紹錯!生蠔size好適中,又肥美,入口有微微海水味,唔會太咸,好易入口!😋之後就叫佐一個香煎太平洋半熟黃鯨吞拿魚腩牛油果沙律 $148,鋪滿半熟吞拿魚腩,打卡一流📸鮮紅色既吞拿魚腩入口即化,配埋爽口既蔬菜同軟林林既牛油果一齊食口感好好,加埋熱情果油醋汁酸酸甜甜做開胃菜就岩晒!🥗主食我地就簡佐兩款,一個係法式寶雲酥焗美國羊扒配烤菜,甜薯蓉 $328,一個係烤8安士特級美國牛柳仔配法國香煎鵝肝 $388。羊扒有3件,焗得岩岩好,唔會太老,好嫩好好食😙牛柳就真係好厚,但都係岩岩熟,牛柳配埋鵝肝一齊食口感好豐富,唔會heavy,好好味!