2021-06-11
由於住喺馬鞍山又鍾意食cafe嘅關係,成日都會去花華,佢係一間好有情調嘅cafe,由佢開業到而家,見證住佢唔同食物嘅花款,佢嘅優缺點亦都好清楚。優點:一開業嘅carbonara 係好食得驚人,用肥豬肉而且鹹香好足,啲蛋黃同芝士味唇齒留香,再配埋手工意粉,係好正!可惜而家轉左feel幼面都變咗闊條麵,冇之前咁好食,但都係好味嘅。我鍾意嘅仲有雞肝醬意粉、抹茶scone、朱古力蛋糕、hot chocolate都係好正缺點:真係太慢…有時要等成個鐘先有嘢食…不過佢主打漫活,所以有時hea成個晏晝都係正有時會有伏野~未必個個意粉都好食,例如羊奶意粉同菜汁意粉,太大蘇味…不過如果接受到應該會鍾意佢嘅飲品…本身唔飲咖啡,但朋友話佢嘅咖啡mamaday, matcha latte都唔掂,根本係綠茶latte勁苦,而且價錢貴,勁細杯,每次嗌完都勁後悔Menu成日變,有時想食都食唔返想食嘅嘢,例如佢嘅抹茶sconeConclusion:佢的確係一間有質素嘅cafe,只可以話佢係一間好有性格嘅餐廳,絕對推介,不過性價比的確有啲低