2018-11-13 65 views
聽住大角嘴嘅朋友講,個度有間隱世又好食嘅打邊爐,附近街坊好多都知道,不過少賣廣告,所以街外人都未必識嘅。我話咁就啱晒我喇,因為我最鍾意周圍搵食!咁啱今日公司做成單生意,所以就決定搵呢間表叔火鍋同個best friend 食餐好慶祝下。一入去已經感覺到佢平民嘅一面,其實好多邊爐店唔需要華麗裝潢,注重食物質素反而有驚喜。叫得魚生火鍋店,當然嗜日嘅我就當然唔少得啦!大赤貝爽口新鮮,加埋肥美嘅三文魚腩,真係一個有質素嘅日式魚生盤。當然,重要嘅火鍋湯底,我叫咗佢地嘅招牌酸魚鍋,酸酸辣辣,好過癮,加埋入面嘅魚片好滑,真係好岩食慣出面大路湯底嘅朋友,仲要一提入面滿滿配料,真係湯底都飲到碗。我個好牛朋友佢黎得當然要試個手切肥牛,好嘅火鍋店必定要有好牛肉,佢呢碟牛一睇就知係靚雪花,瘦中帶肥,切出厚度所以食落有口感,我朋友都話好滿意,食唔停口。再要一提嘅係個炸魚皮,真係唔同一般行貨,呢間火鍋店一定係有心做嘅自家制,因為真係好鬆化,有入口即溶嘅特別感覺,坊間一定食唔到呢種質素,我諗應該係佢地主打魚,所以魚皮都好新鮮先可以製造到呢重炸魚皮,呢個必點推介。而個鴛鴦墨魚丸就比較正常,食落爽口,不過墨魚味唔夠重,所

而個鴛鴦墨魚丸就比較正常,食落爽口,不過墨魚味唔夠重,所以食魚就食佢地嘅火鍋魚配料,應該更為不錯。

整體黎講,多謝我個朋友介紹呢間火鍋店俾我,對注重食物質素嘅我,真係覺得好滿足,睇到店主用心做嘅配料,呢間先應該叫做隱世好食店。