2023-05-09 203 views
心血來潮想食下素食,而呢間素食餐廳行旺角時成日都見到,所以今次一於幫襯下先。我地晚市時間入座,自助餐限時100分鐘($150/位),中意嘅話仲可以加錢揀埋火鍋放題添,呢到寫明免收加一😁小店空間唔算好大,不過座位都唔會話放得太逼,仲有卡位可以選擇熱食區:有四季豆、蜜糖豆木耳炒蓮藕、西蘭花、蜜椒薯角、清炒菜心、蕃茄炒蛋、麵醬茄子等等、款式種類都算OK,味道水準都唔錯😁仲有蒸粟米、蒸番薯,食返食材嘅原汁原味,幾香甜👍🏻茶葉蛋:我至愛之一,煮得入晒味,蛋嘅口感亦都好好😋涼菜區:有桂花蕃茄、蕎麥麵、金針菜、豆腐,好適合食主食之前食下過下口癮先炸物區粥飯麵類鮮菠蘿蜜糖特飲+DHC維生素C:酸酸甜甜,啱晒我口味黑桑葚山楂茶:天氣開始熱,飲落幾消暑先去沙律區夾D沙律開下胃先,除左沙律菜之外,仲有粟米粒、青瓜、火龍果、西瓜、牛油果、菠蘿、蘋果等,食落都幾新鮮😋蕃茄炒蛋:幾中意個炒蛋幾幼滑麵醬茄子、蜜椒薯角:調味得幾惹味椒鹽茶樹菇、南瓜天婦羅、茄子天婦羅、秋葵天婦羅:食落唔會好重油味,炸得乾身薄脆,非常香口惹味🤤揚州炒飯、乾燒伊麵:雖然都係揚州炒飯用素食食材,但都炒得幾香口滋味,乾燒伊麵都幾有水準👍🏻大合
熱食區:有四季豆蜜糖豆木耳炒蓮藕西蘭花蜜椒薯角清炒菜心蕃茄炒蛋麵醬茄子等等、款式種類都算OK,味道水準都唔錯😁
蒸粟米, 蒸番薯
仲有蒸粟米蒸番薯,食返食材嘅原汁原味,幾香甜👍🏻
茶葉蛋
茶葉蛋:我至愛之一,煮得入晒味,蛋嘅口感亦都好好😋
桂花蕃茄, 蕎麥麵, 金針菜, 豆腐
涼菜區:有桂花蕃茄蕎麥麵金針菜豆腐,好適合食主食之前食下過下口癮先
椒鹽茶樹菇, 南瓜天婦羅, 茄子天婦羅, 秋葵天婦羅
炸物區
粥飯麵類
鮮菠蘿蜜糖特飲+DHC維生素C, 黑桑葚山楂茶
鮮菠蘿蜜糖特飲+DHC維生素C:酸酸甜甜,啱晒我口味
黑桑葚山楂茶:天氣開始熱,飲落幾消暑
先去沙律區夾D沙律開下胃先,除左沙律菜之外,仲有粟米粒青瓜火龍果西瓜牛油果菠蘿蘋果等,食落都幾新鮮😋
蕃茄炒蛋:幾中意個炒蛋幾幼滑
麵醬茄子蜜椒薯角:調味得幾惹味
椒鹽茶樹菇南瓜天婦羅茄子天婦羅秋葵天婦羅:食落唔會好重油味,炸得乾身薄脆,非常香口惹味🤤
揚州炒飯乾燒伊麵:雖然都係揚州炒飯用素食食材,但都炒得幾香口滋味,乾燒伊麵都幾有水準👍🏻
大合照🤩
素翅
除左自助區拎野食之外,仲有溏心蛋素翅等不定時推出,一出爐職員就會同食客講聲,有需要就自己拎,幾特別😉
貓山王榴槤雪糕, 明治4.3牛乳雪糕
臨尾當然要食雪糕先得,只要LIKE左IG就送,分別有貓山王榴槤雪糕明治4.3牛乳雪糕,口感軟滑,榴槤味都幾出色,必食🥰

間唔中食下素食,其實都幾有新鮮感,感覺又健康,仲要味道都唔錯😉
補MENU
2023-05-04
$150 (Dinner)
蒸粟米, 蒸番薯
茶葉蛋