2022-06-11
今晚 ~ 🍽 是但求其食 🍽 ~ 就係覺得個名幾得意,就嚟試試佢。 餐廳🍴不算大,坐位不多,好彩🙎🏻♂️出門口前都打電話📲問問有冇位,預先30分鐘都訂到位,雖然只得面向街景的窗口🪟位,但我哋覺得好過其他枱,起碼只得我哋坐,反而更濶落,影相📸️仲唔會怕影到其他人😆😆,又唔會好似識得隔離枱咁近,倒也不錯👍🏻諗住,是但求其食,就是但揀咗個「精選二人套餐 ~ Set for Two」🤪,睇落都幾豐富:~小食~金蛋🍳雞翼(4隻)~蛋黃醬雞翼,好香口,好脆,4隻雞翼都連翼尖啊,但又不是全翼,有點似日本居酒屋常用那款「手羽」🤔~主菜~蒜蓉芝士🧀焗龍蝦(半隻)🦞配 精選西冷牛扒 🥩 ~ 龍蝦🦞都算有肉,但👨🍳可能忘了敲碎小小個龍蝦鉗🤔,好硬,幾經辛苦才食到,裡面仲有好多肉啊,不食就有點浪費吧😌。 西冷扒🥩,5成熟,沒有血水,但有點乾身,口感有點「鞋」,肉汁欠奉,有點失色。 松露薯蓉反而幾好味😋,香噴噴👃🏻~意粉或燴飯~CAJUN 烤雞炒飯🍛 ~ 微辣🌶既炒飯,反而覺得好開胃,但食唔到辣既朋友,可能覺得不太合口味,炒飯都算乾身,但早過個主菜上碟。,~PIZZA ·~ 海鮮醬鴨胸 Pizza 🍕 ~ 有不
~小食~
~主菜~
~意粉或燴飯~
,~PIZZA ·~
海鮮醬鴨胸 Pizza 🍕 ~ 有不同既餐廳都有呢類創意款式,之前都食過,而今次呢間做法一樣,但餅皮好脆,鴨胸都唔靭,好食😋
~冷熱餐茶~🥤☕️ :今晚不想飲酒🍺,索性叫了2杯朱古力飲品🥤🥤
🌰🥤忌廉朱古力
🌰🥤棉花糖朱古力 ~ 棉花糖好大粒啊
🥣 是日餐湯係雜菜湯🍅🥬🥕,無得揀其他,只可揀要定唔要🤣🤣
餐廳🍴另一個特色係,當你抬頭一看,就會發現有投射海洋生物🐟🐠🐬🐋🦈的影像,打造成海洋世界咁,都幾有特色,幾舒服😎
整體來說,尚算不錯😌。 只是,上菜速度較快,可能當時未有太多客人,加上,冷氣風口位,食物比較易吹涼。