2023-01-10 550 views
晏晝有d口痕, 係呢度附近就梗係行去小店林立既石門搵食啦 京瑞2期小店更多, 最岩買小食拎走食. 行行下見到呢間新開既千層蛋糕每件擺係櫥窗雪櫃包裝得靚靚, 已經有哂叉仔方便食, 諗落做散水餅或者萬歲下午茶都幾方便千層蛋糕越開越多, 點解呢間吸引到我呢? 就係蛋糕入面除左cream之外係有餡架 口味都唔少, 仲有即沖咖啡添! 我最後揀左椰子同芋泥. 包裝好firm, 拎到返屋企都無散哂d cream唧花好靚, 椰子果個仲有食用花瓣, 影相一流睇佢層層分明, crepe皮夠薄, 層數都唔少. Cream係跟返口味有唔同, 唔鍾意食普通奶油忌廉既我都覺得加左味道既cream易入口好多. 另外crepe皮又係跟口味既, 例如香芋就會有芋頭紫既crepe加香芋cream加芋泥餡, 三種口感同味道更豐富有天然果肉夾係入面, 椰子味係超清甜既椰皇肉 加埋面頭既椰絲係多重既椰子享受, 清甜而不膩芋泥係手工製既, 非常綿滑原來用料都係進口貨, 食得更放心仲有原個蛋糕可以訂小店仲會整木糠布甸同macaroons, 下次搵機會試下先
晏晝有d口痕, 係呢度附近就梗係行去小店林立既石門搵食啦

口味都唔少, 仲有即沖咖啡添!

手工千層蛋糕

唧花好靚, 椰子果個仲有食用花瓣, 影相一流

千層蛋糕

有天然果肉夾係入面, 椰子味係超清甜既椰皇肉
加埋面頭既椰絲係多重既椰子享受, 清甜而不膩

椰子千層蛋糕

芋泥係手工製既, 非常綿滑

芋泥千層蛋糕

原來用料都係進口貨, 食得更放心

仲有原個蛋糕可以訂

小店仲會整木糠布甸同macaroons, 下次搵機會試下先

TakeAway
千層蛋糕