2024-09-26 3877 views
早兩日碌碌下IG見到個好耐冇聯絡嘅中學同學分享佢食咗間抵食放題😋見到佢啲食物相我心郁郁流口水啦!膽粗粗DM問下佢係邊一間食好西😋因為我呢個為食小吃貨trytry嘛🥰點知呢個DM即刻拉近返我哋嘅距離😂傾傾下仲傾咗成晚仲約食飯添😆估唔到分享餐廳都可以重燃昔日嘅友誼!我哋嘅世紀飯局就約喺收工之後🥳地點好方便超近銅鑼灣站出口!位置闊落坐得都幾舒服👍🏻放題食物種類好多好豐富🎊有180款香港、日本、泰國美食任君選擇!我哋仲升級咗凍海鮮任食添😋🌟極品海鮮刺身拼盤當個極品海鮮刺身盤嚟到嘅時候非常吸引我眼球👀竟然有魚子醬😳放題嚟講真係超級surprise呀!初嚐嘅我發現魚子醬好鮮味✨同埋冇想像中咁咸👍🏻朋友仔就鐘意磯煮鮑魚大大隻又夠入味🤤彈牙又煙煙韌韌!長腳蟹柳夠肥厚🦀啖啖肉仲要鮮味十足!好味到我哋食完啜手指呀😋🌟三文魚腩海鮮拼盤呢個海鮮拼盤嘅刺身好厚切👍🏻有三文魚腩、吞拿魚、油甘魚、希靈魚、牡丹蝦等!款款都新鮮大件特別鮮甜✨我最鐘意三文魚腩嘅油香分佈均勻!啖啖飽滿又甘香🤤朋友仔就鐘意食牡丹蝦隻隻都粗過手指🦐蝦頭多膏肉質Q彈好正!🌟海膽帶子帶子厚肉中間夾住海膽🤤睇賣相已經好吸引啦!海膽嘅甘甜引起帶子更多

🌟極品海鮮刺身拼盤

🌟三文魚腩海鮮拼盤

🌟海膽帶子

帶子厚肉中間夾住海膽🤤睇賣相已經好吸引啦!海膽嘅甘甜引起帶子更多鮮味✨成件事好新鮮好飽滿😋最鐘意帶子厚身又大粒💪🏻我同朋友都好鐘意食!

🍣火炙壽司
火炙壽司都好出色👍🏻除咗必點嘅火炙三文魚壽司之外🔥鐘意食油香四射嘅我哋發現左火炙左口魚邊壽司都好正🤤左口魚入口即溶嘅口感真係會上癮!魚油瞬間包裹住每粒飯粒🥰啖啖油香飄逸四散🫧真心推薦!

🥘熱食
除左刺身冷盤之外🍣我哋仲order左熟食🥘其中最驚豔我嘅就係大閘蟹同冬蔭功湯啦!冬蔭功湯最鐘意佢又酸又辣😋辣得唔會辛苦而係過癮又惹味🌶估唔到放題都有爆膏大閘蟹食🦀熱辣辣蒸出黎打開黃膏滿溢🤤見到都口水流呀!餐廳仲設有食蟹工具幫助我哋拆蟹得心應手🥄服務真係好貼心又食得開心❤️

👯🏻朋友仔呢個放題真係冇介紹錯呀👍🏻下次帶埋老公仔嚟食先!今次傾得太盡興仲有好多款料理未食到🥰下次再試埋其他款式先!