2019-09-20
今晚同朋友係旺角行街, 係Openrice搜下附近頗為好評既餐廳啦, 朋友話 Day and Nite by Master Kama睇落唔錯。餐廳以藍白色為主調,再係同各種龍蝦公仔裝飾. 餐廳主題簡單直白就係食龍蝦. 以及各種龍蝦同海鮮配搭既菜式, 包括Burger, Pizza, Pasta, Master Kama Pot...等等...唔想食龍蝦都有其他唔同選擇, 好似我地咁,頭盤就order咗鬆脆香口既酥炸大啡菇,同芝士三文魚味濃郁既煙三文魚芝士墨西哥薄餅。朋友比較三心兩意, Day and Nite既招牌菜式, 自由配搭既Kama Pot就啱曬佢啦! 湯料,配料,到主食都可以有唔同選擇。 今次朋友order咗龍蝦濃湯+日式叉燒糖心蛋+手打烏冬。係呢個fusion 餐廳可以食到唔同食材日本烏冬同龍蝦湯結合,果然夠特別。 啱曬鐘意唔同口味既朋友,鐘意龍蝦同海鮮就最好既選擇。我朋友就最鍾意食龍蝦啦! 我地叫咗一客龍蝦番茄扁意大利粉。意粉配上龍蝦番茄汁夠入味。另外龍蝦大大隻啖啖肉,仲有黃金色蝦膏,鮮嫩爽口。我地仲order一客龍蝦Pizza添 ,Pizza皮邊香脆, 餅身鬆軟。配料亦
朋友比較三心兩意, Day and Nite既招牌菜式, 自由配搭既Kama Pot就啱曬佢啦! 湯料,配料,到主食都可以有唔同選擇。 今次朋友order咗龍蝦濃湯+日式叉燒糖心蛋+手打烏冬。係呢個fusion 餐廳可以食到唔同食材日本烏冬同龍蝦湯結合,果然夠特別。 啱曬鐘意唔同口味既朋友,鐘意龍蝦同海鮮就最好既選擇。 我朋友就最鍾意食龍蝦啦! 我地叫咗一客龍蝦番茄扁意大利粉。意粉配上龍蝦番茄汁夠入味。另外龍蝦大大隻啖啖肉,仲有黃金色蝦膏,鮮嫩爽口。 我地仲order一客龍蝦Pizza添 ,Pizza皮邊香脆, 餅身鬆軟。配料亦都唔少架:包括:拉絲芝士,龍蝦粒,蟹柳,貝粒等海鮮好足料! 4人埋單,1人約$150左右,價錢都唔算貴。
下次出旺角,又唔知有咩想食,Day and Nite by Master Kama 都係個唔錯既選擇!
果然冇令人失望呀👍👍👍