2019-02-24
今日想食好啲,搵咗間喺太子嘅西餐,開頭以為係普通西餐,但係食完之後覺得食物係超水準性價比高 適合慶祝生日或週年紀念我哋揀咗晚餐,晚餐大概200幾至500左右不等, 包前菜、主菜、甜品及飲品跟餐可以包白酒或紅酒,我哋試咗白酒, 白酒幾好飲,容易入口 另外我就嗌咗桂花水果茶,黎到非常之大壺,可以兩個人飲都得餐廳仲非常貼心,水果茶係不斷用火「慶」住嘅。果茶有火龍果、香橙、蘋果等, 味道清清地有桂花香前菜方面係黑魚子蟹肉他他, 整得非常精緻,味道剛剛好, 一啖咬落去充滿蟹肉,上面有啲黑魚子點綴,外面有青瓜包住,感覺氣清新前菜仲有個菠菜龍蝦湯,細細杯,一飲落去龍蝦味非常香濃, 充滿龍蝦鮮味,真係好好飲呀店員話本身係海鮮酥盒,但今日轉咗smoke吞拿魚 都好正!主菜有一個揀咗澳洲和牛牛柳配芝士焗龍蝦嗌咗三成熟,牛柳好淋好香牛味好香! 煎得啱啱好,真係好食食得出本身牛柳用料上乘另外芝士焗龍蝦亦都非常出色,面有好多芝士,龍蝦肉爽口,非常新鮮如果再大隻啲就好啦另外仲有其他配菜,擺盆非常精緻 真係美酒佳餚近睇睇下啲龍蝦肉幾多哈哈!另外一個主菜叫咗煎三文魚配大蝦, 三文魚煮得剛剛好,入面仲有少少粉紅色,好味
果茶有火龍果、香橙、蘋果等, 味道清清地有桂花香
店員話本身係海鮮酥盒,但今日轉咗smoke吞拿魚 都好正!
近睇睇下啲龍蝦肉幾多哈哈!
另外一個主菜叫咗煎三文魚配大蝦, 三文魚煮得剛剛好,入面仲有少少粉紅色,好味呀配菜非常夾,而且個蝦調味都唔錯
多角度拍攝,睇得出餐廳擺盤有心思
跟餐甜品非常有驚喜,係焗咗嘅棉花糖另外配3塊餅乾,餅乾係用嚟點棉花糖食嘅咁樣嘅配搭幾新鮮,而且食落去仲唔會太甜,幾得意呀!
呢間餐廳服務一流,員工細心,而且食物有水準 ,真係一間值得支持嘅小店