2023-03-30 480 views
同朋友第一次嚟呢度食晚餐,真係好正!今次我哋嘅飯局,食咗好多好正嘅菜式。前菜包括麻辣小黃瓜同客家風味酸蘿蔔,都好開胃!主菜方面,首先就係佢哋嘅馳名東江鹽焗雞半隻。雞肉好嫩滑啖啖肉,啲味道真係好正,一啖之下就會覺得好滿足。再嚟就係炆得好淋既客家北菇紅炆豬肉,啲肉係好軟滑嘅,啲醬汁好入味,令到啲肉都好香濃,而且因為夠晒淋而入口即溶。白䱽魚做嘅重慶酸菜魚,魚肉鮮滑,而且倉魚本身多肉,非常滿足。啲湯汁好鮮甜,魚肉好嫩又唔會太軟。而魚湯海味粉絲什菜煲啲粉絲好彈牙,啲菜都好新鮮,令湯有唔同層次。最後就係心肝寶貝粥,入口即化,啲豬膶肥美,非常之厚切,而家係爽口易咬,啲帶子又大粒,真係好好味!配上啲鬆脆嘅油炸鬼,真係一絕。小食方面,啲珍珠蠔又鮮又甜又肥美,配上花生,好過癮。總括黎講,今次嘅飯局真係好豐富,每一樣菜式都好正,啲味道都好濃郁,啲份量都好足夠,真係令人滿意。除咗啲食物之外,職員同經理都好有禮貌,好周到咁幫手,令到我哋嘅用餐體驗更加完美。佢哋會主動問我哋有冇需要,都會好有禮貌咁同我哋傾偈,令到我哋好舒服。總括黎講,呢度嘅食物好正,服務好好,真係一間好好嘅餐廳。我哋下次一定會再嚟,同埋都會推介俾

客家風味酸蘿蔔

前菜包括麻辣小黃瓜同客家風味酸蘿蔔,都好開胃!

東江鹽焗雞

客家北菇紅炆豬肉

重慶酸菜魚

魚湯海味粉絲什菜煲

珍珠蠔

小食方面,啲珍珠蠔又鮮又甜又肥美,配上花生,好過癮。

總括黎講,呢度嘅食物好正,服務好好,真係一間好好嘅餐廳。我哋下次一定會再嚟,同埋都會推介俾我哋嘅朋友!
2023-03-28
$250 (Dinner)
客家風味酸蘿蔔
東江鹽焗雞