2009-10-10
1.) 服務員話開業只有幾個月, 但這裡的食評在上年5月就出現, 莫非她是說自己來做了幾個月...2.) 環境: 好舒服, 設計每張中間開了圓位放電池爐, 有卡位. 適合最多10人或以下3.) 唔明星期五上去都好少人, 坐到11點都只有3圓和幾卡位4.) 服務員就多過客人, 因此各位服務員都好勤力地幫你收那收這, 有點over ~~讚的是他們會自動幫你加湯/換碟, 把放在下面小仔的食物拿上大, 又會不時走過來幫你去鍋肉的油~~劣的是碟上還有幾片牛肉, 但又沒有東西再拿出來, 需要多找位置時, 她們都會走過來同你講放埋下去吧~~好想快點收起這隻碟, 其他食品一樣, 要你清埋佢之後就在下面放回另一碟上來, 是她們人客少沒工夫可做但又不可以站著什麼都不幹????~~食後就問你上生果, 我們話慢一點, 食得好飽, 停一停先~~嘆~~~居然有4位服務員前後腳過來同你講上生果, 火滾地叫你們唔好比壓力, 食餐飯咁急做咩~~又不是有人在等位之後 , 我叫了上蛋糕先, 她們都是個句: "上埋生果比你" , 激死食物 : 都好新鮮, 單看疏菜就知了. 牛肉不是太肥, 都可以的豬值
豬值得一讚, 滾到全熟再滾多滾都好爽口
想不到魚咀是咁大件的, 不過好鮮甜
炸腐皮卷, 細細條易入口又夠香, 正!!
那裡都是自己來混醬, 不過獨欠XO醬, 而沙爹醬就只得個甜味
收費 : 每位人頭 $15 加收酸菜錢 加一收費, 一碟大的手切本地肥牛就$16X, 招牌湯底 $68