2007-09-14
星期二同同事去左Teppan(Apm) 食lunch. 大家唸住未試過咪試下~ 我地驚lunch多人, so 十二點幾打去book 左3位~ 接線生都幾有禮貌, 仲reconfirm 我d information~ 同事叫我去拎位先, 我去到, 間野都有70% full ~ 我一坐低, 有一個waitress立即拎綠茶俾我, 仲幾好笑容> 到我兩位同事到左, 有一個男仔waiter 主動問我們有無需要轉去sofa seat ~ 我問佢頭先初初why 無得入坐, 反而家有? 佢話因為見到我其中一位同事幾高, 驚原本個位頂住佢隻腳, 會坐得唔舒服, 同埋我來ge時候, 無哂sofa 位~所以而家有得轉~ ^ ^佢都幾細心, 有留意顧客ge需要~ 抵贊!! 我地無叫set lunch menu, 就咁散叫左6碟野: 三文魚&甜蝦&海膽Sushi, 軟殼蟹捲, 鐵板海鮮炒烏冬, 金菇肥牛捲& 帶子squid 燒餅+ 三杯special drinks三文魚&甜蝦Sushi>>>> 細舊左d , 同埋有d唔新鮮海膽Sushi>>
同事叫我去拎位先, 我去到, 間野都有70% full ~
海膽Sushi>>>> 唔抵食
軟殼蟹捲>>>> 最好食!!! 好新鮮
鐵板海鮮炒烏冬>>>> 較多汁, 似係濕炒
金菇肥牛捲>>>> 好大舊, 好chewy
帶子squid 燒餅>>>> 我覺得好似pizza , 味道唔錯^^
三杯special drinks: Sunset, Sunrise & Vision >>>> 好特別!! 幾好飲
我最記得我飲Sunset 前, the host 主動行埋來我身邊提醒我最好要攪拌底部, 先唔會咁甜^^ 她好細心lei ~ 唔錯!! 她唔同我講我真係唔知要攪拌先飲~ 做server 都要提供正確資料俾客人** 同埋我地一order 左Sushi, 她已經微笑主動斟豉油俾我地!~ 果然醒目^^ 如果全部staff 都笑多d 的話, 就更加好LOR ***
價錢貴左d d la~~ 最好價格要match番個size
這間服務態度都above standard, 食物方面要進快改善~ ~
期望下次再去ge時候, 佢地d食物會比今次好食~~