一直都覺得觀塘既華嫂好出色,知道灣仔開就就唸住試下,點知D服務態度奇差!!話說今晚8點幾係呢間灣仔華嫂到攞飛等位,等咗一陣之後就入咗去坐。之後就唸住叫人落單,點知叫咗幾十次,但都冇人肯過嚟落單,唸住佢哋好忙,都見慣不怪。最後終於有人係理我哋,咁我哋兩個人就叫咗一碗雞翼冬陰公米線,一碗喇沙豬扒米粉,之後再叫一杯咖啡,同兩杯水。點知後尾佢嚟咗兩杯咖啡,我就同佢講我哋淨係叫咗一杯咖啡咋,點知個侍應黑住面咁同我哋講:「我明明係聽到兩杯咖啡兩杯水喎,我落咗單啦喎,冇得取消架喎。」之後就走咗去。我哋當堂呆咗,咁即係局我哋比錢買一D我哋冇叫過嘅野?咁都得嘅?😡後尾佢再返嚟同我哋講雞翼冬陰公冇哂雞翼,我話咁要豬扒啦,之後佢又話唔得,咁我話兩碗都係豬扒喇沙啦,同埋多咗個杯咖啡哋唔會飲㗎,之後佢先又黑面地攞走杯咖啡。」到另一個侍應攞D野食嚟個陣,(呢個侍應態度比較好),但就一次嚟咗3碗麵,一碗係雞翼冬陰公,兩碗係喇沙米粉,我哋當然澄清係只叫咗兩碗啦,最後我哋要咗兩碗喇沙,因為呢個係最後確認既落單。(但就心唸咁即係仲有雞翼冬陰公?咁點解頭先又同我哋講話冇哂?😡)心情已經被呢度嘅服務態度影響咗,已經冇乜心機,

心情已經被呢度嘅服務態度影響咗,已經冇乜心機,冇乜胃口,點知兩碗喇沙都係米粉嚟,明明叫咗其中一碗係米線架嘛。。不過已經算數,費事再叫改,只想快D食完快D走。

碗喇沙除咗塊豬扒比較好,湯汁都係稀nel nel,米粉又唔入味。。

因為呢間灣仔嘅華嫂,令我淨晚嘅心情都十分差,非常失望不突止,仲好嬲!😡 趕收工、唔休做,都唔應該係咁嘅服務態度!太差啦!!以後都唔會再幫襯!!
豬扒喇沙米粉