2018-12-23
朗豪坊放工,想係附近搵間比較好坐的餐廳有一定的難度。。。最近公司樓下開左間新的港式餐廳,見啲位幾寬敞,就入去試下~食完覺得要推薦俾其他係旺角搵食的朋友,因為餐廳服務態度好好,係旺角區呢個價位的餐廳少見的!同個friend叫左1個前菜,2個主菜,原來全部都好大碟!前菜係凱撒沙律,意想唔到咁大碟!$55俾左一個大湯碗分量,好足料。生菜新鮮,沙律醬同芝士粉都恰度好處,煙肉碎同麵包粒夠脆口。主菜一:肉眼扒拼春雞配焗薯,又係好大件。肉眼扒做到七成熟,唔會太靭,有嚼口;加埋紅酒汁幾惹味。春雞有部分嫩口,但近雞胸部分肉比較粗。焗薯配酸忌廉,唔會太稔身,味道標準。餐湯有粒粒粟米。印象深刻係侍應會係我地面前淋好醬汁,拎住等大煙過左啲,先放係我地台面,等我地唔會俾油煙攻鼻,成身油煙味,呢樣好讚👍🏻主菜二:焗鴛鴦炒飯,好多芝士!用熱辣辣的焗盤上,白汁飯用左魚肉梅菜,係比較罕見的配搭,魚肉大大件,加埋梅菜又幾新鮮,香檳忌廉汁香濃。紅汁用肉醬牛柳塊,牛柳軟硬適中,而且有好多件,一啲都唔吝嗇食材。整體嘅食物水平不錯,分量超越價錢,平均每人around$210!最值得讚嘅係餐廳職員嘅服務態度,超級有禮貌,好help
同個friend叫左1個前菜,2個主菜,原來全部都好大碟!
主菜一:肉眼扒拼春雞配焗薯,又係好大件。肉眼扒做到七成熟,唔會太靭,有嚼口;加埋紅酒汁幾惹味。春雞有部分嫩口,但近雞胸部分肉比較粗。焗薯配酸忌廉,唔會太稔身,味道標準。餐湯有粒粒粟米。印象深刻係 侍應會係我地面前淋好醬汁,拎住等大煙過左啲,先放係我地台面,等我地唔會俾油煙攻鼻,成身油煙味,呢樣好讚👍🏻
整體嘅食物水平不錯,分量超越價錢,平均每人around$210!最值得讚嘅係餐廳職員嘅服務態度,超級有禮貌,好helpful。如果女仔食的話,建議叫一個扒同一個意粉,份量已經好足夠。