2018-07-25 631 views
今日行經附近本想去新記買外賣食但太早未開門,見對面發記唔係好多人就諗住過去買啦,大熱天時行到身水身汗又見個外賣咁耐都未得,食店內又無咩人就坐低係入面等外賣,點知侍應呀嬸就呼喝我出返門外等外賣,語氣嫌人阻住晒咁,態度差到爆,心諗你都未有堂食客,坐低一陣等外賣洗唔洗咁既態度,就算食物再好食都食到一肚氣啦,更何況食店食物只係一般,如果唔係對面新記未開門我都唔會買呢間既外賣啦,只可以講咁既服務態度好難留住食客,去呢種食店唔奢望侍應呀姐服務100分,但基本對客人既禮貌都無就講唔過去,始終都係服務業,咁既服務態度接受唔到,相信大家食野都唔想受氣架!
TakeAway