2024-05-08 793 views
唔係第一次幫襯呢間cafe,食物質素可以。但今次體驗極度惡劣,簡直係俾錢買難受,以後唔打算再幫襯!!!亦已經叫身邊朋友唔好再幫襯。首先,女店員安排我哋坐吧枱高凳,同行朋友身材比較矮小,坐得有啲困難。後來另一個男侍應細心留意到👍🏻,已即時安排我地換到下面既枱。(一張圓枱和一張細一半的橢圓形枱)然後落單後,隔離圓枱嘅客人剛好離開了。一位短頭髮女侍應👍🏻,示意讓我們坐過一點,坐返兩張圓枱,等我哋坐得舒服啲。事隔不夠1分鐘,一位紮孖辮、左手帶玉鈪的女侍應👎🏻👎🏻👎🏻,黑面地要求我哋坐回原位,讓出一張圓枱。在我追問下,佢才表示為了可以安排一位吧枱的客人坐下來圓枱,然後再安排新的兩位客人入座吧枱。其間,態度極度惡劣,感覺完全不被尊重。先唔好講 我同朋友比其他客人更早入座,應該有揀枱嘅優先權。仲有點解店員唔可以安排吧枱嘅一位客人坐落嚟橢圓形細枱?而需要我地一再調位,麻煩客人係佢地既待客之道?最後,我同同行朋友好委屈,兩個人縮埋一齊,屈住個身咁食飯,食到成肚氣。而事隔5分鐘,亦都留意到一旁的圓枱陸續有客人離開,所以其實根本唔存在急於入其他客,而導致我同朋友嘅不便。是次體驗極度不快樂,導致我第一次在Op
唔係第一次幫襯呢間cafe,食物質素可以。
但今次體驗極度惡劣,簡直係俾錢買難受,
以後唔打算再幫襯!!!亦已經叫身邊朋友唔好再幫襯。

是次體驗極度不快樂,導致我第一次在OpenRice寫食評,亦都睇到曾經有客人反映侍應態度有問題,相信都係同一位女侍應。希望大家嚟呢間餐廳嘅時候自己斟酌,免得好似我咁,俾錢貼難受。

當日亦留意到,另外兩位同事亦有被該名孖辮女侍應責罵,懷疑佢係比較資深嘅同事,看來不止對客人態度差,對同事都惡意相向,並不懂尊重人。

最後,離開時,發現到另一枱客人被收錯錢,亦係出自同一位孖辮女侍應經手。需要重新void單,極度浪費客人等候時間。

希望餐廳見到我嘅評語,為該位女侍應進行再度培訓,希望佢下次會懂得正確嘅待客之道。不過我都應該唔會再幫襯呢間餐廳,對餐廳極度失望,完全唔推介大家嚟呢間餐廳。