2022-12-16
TLDR:可以一試,但要留意服務態度以前晚市經過呢條街,見到好多人睇餐牌同排隊,諗住平日放假黎試下午餐。平日午餐menu價錢大概98-128加一,有一個主食加一杯咖啡/茶。主食選擇多,今日試左蟹膏燉飯同埋三文魚籽海膽蟹柳意粉。兩款主食份量適中,係冇咩客人既情況下上菜大約要10分鐘,味道不錯,食曬兩款都唔會有漏既感覺。飲品非常多選擇,包左有近十種花果茶,咖啡,朱古力等,連dirty,piccolo都包,我試左latte同埋黑加侖子茶,比較細杯,味道尚可。唯一既問題係侍應既服務態度。今次係平日約一點半到,現場總共只有三台客人,樓面大部分時間都係同一個侍應生招呼。我地由入門口對booking開始,個侍應好似成日都冇乜反應咁。有幾次客人嗌唔該,佢都好似扮聽唔到咁唔過黎,或者好惡咁講一句等陣啦。又或者叫落單或者比杯水咁,聽完就會行開慢慢做,一d回應都冇。雖然佢冇做咩特別出位既行為,但係成個感覺係佢好唔想做咁,唔耐煩。如果人少已經係咁,客人多既時候又會點?整體黎講價錢同食物質素相配合,如果唔介意服務速度慢,態度麻麻,都可以一試。